Menu

Articol

Zece produse din Caraş-Severin, atestate de Ministerul Agriculturii

În Regisrtul Naţional al Produselor Montane, judeţul Caraş-Severin se mândreşte cu zece atestate eliberate de Ministerul Agriculturii.

Liviu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Caraş-Severin explică faptul că vorbim în principal de sucuri naturale ce provin din zona Cornereva, unde doi producători a preparat sortimente pentru care au primit titulatura de „produs montan”.

Tot la Cornereva un alt producător se bucură de aprecierea ministerului, fiind vorba despre un produs de origine animală, brânza de telemea.

În ceea ce priveşte domeniul apicol şi aici producătorii nu au stat prea mult pe gânduri şi au făcut demersurile pentru a obţine documentele aferente pentru declararea produselor montane. Astfel, trei producători din Berzasca, Cornea şi Mehadica au obţinut aprobările Ministerului Agriculturii.

„Produsele montane se încadrează în categoria de Sisteme de calitate europene şi Indicaţii Geografice ceea ce înseamnă că produsul are caracteristici organoleptice specifice zonei montane, este un produs sănătos şi obţinut în gospodărie ţărănească”, explică Munteanu.

Powered by Jasper Roberts - Blog