Menu

Articol

Zeci de hectare afectate în urma unui Incendiu de proporţii izbucnit în apropierea localităţii Forotic

Pompierii militari din Oraviţa şi lucrători ai Ocolului Silvic au intervenit astăzi, 9 noiembrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în jurul orei 13.00, în apropierea localităţii Forotic. Incendiul a fost anunţat de un angajat al Ocolului Silvic Oraviţa, acesta manifestându-se la un islaz, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare.

Magdalena Tocmelea, purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin „incendiul a cuprins şi aproximativ un hectar de litieră din fondul forestier. La faţa locului au intervenit opt pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompier Oraviţa şi mai mulţi angajaţi ai Ocolului Silvic Oraviţa”.

În urma eforturilor de puse de către echipajele aflate în teren, incendiul a fost lichidat în jurul orei 19.50, iar conform ultimelor estimări au ars aproximativ două hectare de litieră şi în jur de 30 de hectare de vegetaţie uscată, dintre acestea 25 de hectare au fost distruse de flăcări până la sosirea forţelor de intervenţie.

Powered by Jasper Roberts - Blog