Menu

Articol

Zeci de hectare de pământ, făcute scrum în urma unui incendiu la Sicheviţa

În cursul zilei de ieri, pompierii din Moldova Nouă au intervenit timp de aproximativ cinci ore, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie puternic izbucnit la Sichevița. Pentru lighidarea incendiului pompierii voluntari au venit în sprijin, astfel, 25 de persoane au acţionat cu lopeţi şi bătătoare.

Reprezentanţii ISU Caraş-Severin spun că vântul bătea cu putere, iar acest fapt a întreţinut flăcările. „Incendiul s-a extins rapid și se manifesta pe o suprafață de aproximativ 22 ha de teren, în mare parte livezi. Întreaga suprafață este în proprietatea cetățenilor, astfel că incendiul amenința să se propage și la două gospodării. Din fericire, forțele implicate au reușit să localizeze incendiul, salvând cele două case și anexele acestora, precum și 6 livezi“, a declarat Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic..

Un alt incendiu, tot în comuna Sicheviţa a distrus încă două hectare de pământ, dar fără să existe însă pericol de propagare la terenuri agricole sau gospodării.

Pompierii reamintesc cetățenilor că igienizarea terenurilor se poate realiza doar dacă sunt îndeplinite o serie de condiții (personal pentru supraveghere, mijloace de stingere, etc.), și în niciun caz nu se efectuează în condiții de vânt.

Powered by Jasper Roberts - Blog