Menu

Articol

Zilele Diasporei la Reşiţa, cu Teo Milea, New York City Funk şi cântec mândru popular!

Teo Milea

În anul Centenarului, RePatriot  a lansat o nouă chemare către Administrația Publică Locală, către oamenii cu inițiativă din toate zonele țării, să considere la modul foarte serios valoarea celor plecați din România și să încerce, împreună, prin toate mijloacele, să-i țină mai aproape de comunitățile de unde au plecat. 

La fel ca anul trecut, Primăria Reșița a răspuns și de această dată inițiativei RePatriot și va organiza, în parteneriat cu Radio Reșița, trei zile de evenimente publice atât în Centrul Civic cât și în Parcul Tricolorului. Evenimentul național lansat de RePatriot este așteptat la Reșița cu atât mai mult cu cât conducerea municipalității, prin primarul Ioan Popa, face demersuri susținute pentru a deschide municipiul celor plecaţi peste graniţă, dar care nu şi-au uitat rădăcinile.  

Seria de evenimente va începe vineri, 3 august, de la ora 16.00, în sala de ședințe a primăriei,  cu o conferință care are drept scop  informarea dar și facilitarea accesului românilor din străinătate  la oportunitățile  din țară. Cu această ocazie, reșițenii interesați sunt invitați să participe la discuțiile susținute de reprezentanții RePatriot, ai administrației publice locale și a celorlalte instituții implicate în acest demers.

Din partea RePatriot sunt prezenți la Reșița: Marius Bostan - inițiatorul mai multor companii, cu o experienţă vastă de management de peste 20 ani, este specializat în proiecte de dezvoltare locală, finanţare şi managementul companiilor, este iniţiatorul implementării în România a finanţării proiectelor de dezvoltare prin obligaţiuni municipale, aducând prin aportul său surse de finanţare care au adus economii importante la bugetele locale, Radu Rughiniș – investitor ”repatriat” cu o poveste de succes în România după ani petrecuți în străinătate și Mugurel Stan - coach profesionist internațional absolvent al Coaches Training Institute din SUA (CTI) în programul de formare Co-active coaching.

Programul complet dedicat „Zilelor Diasporei”:

Vineri, 3 august ora 19.00 - Parcul Tricolorului: „Cântec mândru popular” cu Andreea Chisăliţă, Ansamblul Hora Caraşului din Oraviţa, Narcis Goian, Maria Hurduzeu, Iasmina Iova, Vanesa Jarja, Liliana Laichici, Bebe Marinescu, Doriana Talpeş, Lorena Pela.

Ora 20.00 - Centrul Civic -Recital Teo Milea

Sâmbătă, 4 august ora 10.00 - „Hai în tură pân’ la Șură” - Centrul Civic (plimbare ciclistă în jurul Reșiței).

Ora 19.00 - Parcul Tricolorului – „Cântec mândru popular”- Dorina Blidaru, Oxana Bologa, Maria Borţun Popescu, Ioneta Cerbu, Petre Chiodan, Andreea Dragoman, Dan Necşa, Răfăilă Vincu, Ansamblul Vermeşana, Orchestra: Rică Vulpe, Marcel Bogdan, Lucian Bologa, Sorin Constantin.

Ora 20.00 Centrul Civic - Concerte Nicole Cherry și Direcția 5

Duminică, 5 august ora 19.00 - Parcul Tricolorului – „Cântec mândru popular” - Ionela Bădălan, Nicolae Ghebaură, Dana Gruescu, Mircea Mioc, Simion Moise, Nicu şi Nicoleta Novac,Ana Pârvulescu Cega, Florin Pistrilă, Daniela Ştefan, Mariana Zota, Orchestra Doina Banatului.

Ora 20.00 Centrul Civic: „NEW YORK CITY FUNK”, un recital de excepţie susținut de granzi ai  blues-ului, funk-ului și soul-ului american din New York, USA.

Powered by Jasper Roberts - Blog