Menu

Articol

Ziua Pompierilor, sărbătorită cu fast la Reşiţa

În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluţiei de la 1848.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin spun că pentru a marca evenimentul, în Reşiţa vor fi organizate o serie de evenimente dedicate acestei zile. Astfel, începând de astăzi şi până pe data de 13 septembrie, pompierii vor încerca să fie cât mai aproape de reşiţeni.

Astăzi, reprezentanţii ISU Semenic vor desfăşura activități de instruire în domeniul situațiilor de urgență și privind însemnătatea zilei de 13 septembrie la Centrul de asistență pentru persoane vârstnice din Reșița.

Mâine, 12 septembrie, între orele 10.00 şi 11.30, în Parcul Tricolorului vor fi amplasate puncte de informare preventivă, iar joi, la sediul inspectoratului vor avea loc activităţi de tip „Ziua porţilor deschise, când pompierii vor executa mai multe exerciţii demonstrative şi vor prezenta tehnica din dotare.

Powered by Jasper Roberts - Blog