Menu

Articol

Ziua Z. Trei suspecţi de trafic de droguri şi deţinere, călcaţi de mascaţii DIICOT

Procurorii DIICOT,  în cadrul operaţiunii ZIUA Z, au descins în după-amiza zilei de ieri, în mai multe locuinţe în care se supectează că ar fi probe ce scot la iveală constituirea unui grup infracţional de traficanţi de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu. Reprezentanţii DIICOT spun că cei din cadrul Serviciului Teritorial Timișoara au efectuat 36 de percheziții domiciliare, dintre care trei  în judeţul Caraş-Severin şi 33 în Timiş.

Din comunicatul DIICOT reiese că „s-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD).
Nucleul de bază al grupării a fost constituit din nouă suspecți originari din Tg.Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept“.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acţiune a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Reprezentanţii DIICOT fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Powered by Jasper Roberts - Blog