Menu

Întâmplarea a avut loc în sâmbătă seară, în jurul orei 21. Potrivit ziariştilor de la Gazeta de Sud, pacienţii aflaţi în sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, s-au trezit cu o maşină peste ei.

Reprezentanţii IPJ Dolj au transmis...

20 Ianuarie 2019

Ultimele articole

18 Ianuarie 2019

Pe tot parcursul lunii februarie, Asociaţia WINGS of CARE - WIOCA, organizează o campanie de sterilizare gratuită a...

18 Ianuarie 2019

În această dimineaţă, alimentarea cu energie electrică a zonei Muntele Mic a fost realuată, spun reprezentanţii...

Felix Borcean
18 Ianuarie 2019

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri, 16 ianuarie, primarul Felix Borcean a vorbit şi despre cazul...

18 Ianuarie 2019

Conform datelor prezentate ieri de şeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin,...

18 Ianuarie 2019

În această dimineaţă, alimentarea cu energie electrică a zonei Muntele Mic a fost realuată, spun reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Staţiunea Semenic, unde de mai bine de câteva zile nu se găseşte o soluţie pentru a remedia situaţia.

După ce ieri, 18 ianuarie, în cadrul şedinţei a Colegiului Prefectural, Matei Lupu, prefectul judeţului, a cerut să se insiste la furnizorul de energie ca să îşi facă...

17 Ianuarie 2019

Astăzi, de la ora 17.00, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reşiţa va avea loc lansarea cărţii-album „Monumentele Mihai Eminescu”, scrisă de Gheorghe Jurma şi Erwin Josef Ţigla. Volumul a fost prezentat zilele trecute la Botoșani în cadrul unei ample manifestări culturale organizată la Biblioteca Judeţean „Mihai Eminescu“.

De asemenea, elevii Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa au participat ieri, 16 ianuarie, la acţiunea ianuarie, intitulată „Poetul național Mihai...

16 Ianuarie 2019

În cadrul eforturilor Universității „Eftimie Murgu” din Reşiţa de a asigura cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi și, implicit, pentru ca absolvenții să fie cât mai bine pregătiți pe piața muncii, la finele anului 2018 a fost achiziționată tehnică de calcul și dotare IT & C în valoare de 100.000 lei.

Beneficiari ai acestei dotări, studenții de la ciclurile de licență și master, vor avea parte de noi calculatoare de ultimă generație în laboratoarele de specialitate...

11 Ianuarie 2019

Ca la fiecare început de an, spaniolii se dovedesc generoşi cu românii care vor să câştige un ban în plus muncind în agricultură. Contractele se derulează prin AJOFM, reţeaua EURES.

Un prim contract este oferit de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, care oferă 50 locuri de muncă la recoltarea căpșunilor, nectarinelor, afinelor, etc.

Programul de lucru este între orele  8-15 , cu o pauza de masă de o jumătate de oră. şi nu se solicită cunoaşterea...

20 Ianuarie 2019

Eminescu, ziaristul, va fi evocat luni, 21 ianuarie a.c., de la ora 17, la Biblioteca Germană din Reşiţa, în prezenţa lui Erwin Ţigla şi a lui Gheorghe Jurma, poate cel mai avizat ghid în lumea atît de vastă a Geniului. Manifestarea este organizată de Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici”, la iniţiativa grupului de jurnalişti care a “decretat” anul 2019 drept Anul Presei în Banatul Montan.

Sînt invitaţi să participe jurnalişti, de ieri şi de astăzi, elevi, studenţi, profesori şi toţi...

18 Ianuarie 2019

Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică caraş-Severin informează că la nivelul judeţului numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare, cunoscutele viroze, a evoluat în parametri obișnuiți pentru sezonul rece. În acest context au fost transmise o serie de măsuri destinate limitării extinderii virozelor respiratorii, atât către unitățile spitalicești din județ, cât și către Inspectoratul Școlar, pentru sistemul de învățământ.

Daniel Botgros, purtătorul de...

14 Decembrie 2018

Conform Grupului Ecologic de Colaborare NERA, o microhidrocentrală din Serbia ar putea lăsa Nera fără apă în zona localităţilor Pârneaura, Zlatiţa și Câmpia.

Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice al GEC Nera, explică faptul că GEC NERA, împreună cu Asociația Deliblatika din Pančevo, Serbia, au monitorizat în luna decembrie 2018 stadiul realizării minihidrocentralei de pe pârâul Jaruga care este amplasată în apropierea satului Kusić de pe teritoriul comunei Bela Crkva din...

27 Noiembrie 2018

“În prima jumătate a acestui an, utilizatorii de internet din România au experimentat viteze medii de transfer în creştere, atât în ceea ce privește serviciile de acces la internetul fix, cât și la cel mobil. Conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România, actualizate astăzi pe Netograf.ro, utilizatorii au beneficiat de viteze de descărcare de 134,03 Mbps pentru internet fix și 24,11 Mbps pentru internet mobil. Totodată, ne bucură faptul că a crescut...

Clic pentru detalii
Felix Borcean
18 Ianuarie 2019

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri, 16 ianuarie, primarul Felix Borcean a vorbit şi despre cazul infirmierei de la Secţia chirurgie a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, cea care a fost pusă sub control judiciar împreună cu alte două persoane cărora le-ar fi cerut sume de bani în vederea angajării.

Edilul a spus că se bucură pentru ceea ce s-a întâmplat, în timp ajungând şi la el semnale conform cărora la spital s-au întâmplat unele lucruri dubioase. „Despre...

11 Ianuarie 2019

După 16 ani de aşteptare, Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa a reintrat în posesia trecutului său sportiv, iar acest lucru a fost posibil printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei. Principalul beneficiar al acestui act judecătoresc este echipa de fotbal, campioană naţională în 1931 şi vicecampioană naţională în 1932, pe când evolua sub numele UD Reşiţa, şi câştigătoare a Cupei României în 1954, 2-0 în finala cu Dinamo Bucureşti, echipa numindu-se Metalul Reşiţa.

Într...

18 Ianuarie 2019

Conform datelor prezentate ieri de şeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, Nicolae Verindeanu, un număr de 74 de UAT-uri au depus cereri de finanațare, prin PNDR. Valoarea acestor cereri de finanţare se ridică la suma de 36.608.249 euro, dintre care 44 de cereri cu o valoare publică de 14.236.124 euro. Din această valoare au fost făcute plăți către UAT-uri în sumă de 11.869.210 EURO.

„În cadrul PNDR 2014-2020 există un capitol distinct de...

10 Septembrie 2018

Reşiţenii, pe vremuri mari consumatori de natură, înghesuindu-se cu miile în jurul lacului Secu, în locul numit „La Şură” sau „Şura Ortacilor”, nu mai sunt atât de doritori de băi de soare, apă şi verdeaţă cum erau în anii societăţii socialiste în curs de dezvoltare şi înaintare spre societatea comunistă multilateral dezvoltată. În vremurile în care fabricile duduiau, oţelăria scotea şarje record, fabricile de locomotive făceau locomotive, iar cele de vapoare făceau vapoare, oamenii muncii...

Vino pe situl nostru
Mirel Pascu şi Nicuşor Vasilescu
19 Ianuarie 2019

Ultimele evenimente din PSD Caraş-Severin au avut darul să statueze noul pol de putere în organizaţia judeţeană. Luminiţa Jivan, care a fost confirmată la şefia organizaţiei de trimişii partidului, Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea, l-a luat lângă ea, ca vicepreşedinte executiv, pe Dumitru Ursu, primarul Oraviţei care a ajutat-o în campania dusă împotriva „puciştilor“, şi l-a îndepărtat din această funcţie pe Ioan Crina.

Lucrurile nu se opresc aici. Primarul comunei Târnova, Petru...

2 Iulie 2018

S-a întâmplat în urmă cu o zi, pe 1 iulie, la Timişoara, acolo unde a izbucnit un incendiu pe Calea Martirilor, de pe Calea Şagului. În timp ce mulţi trecători erau preocupaţi să transmită pe internet incendiul, un jandarm a intervenit şi a scos din calea flăcărilor un tânăr.

Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice, jandarmul se afla în timpul său liber, în trecere în zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil. La mansarda casei, se afla...

21 Decembrie 2018

BMTF, 21 dec – Preşedintele Donald Trump a decis să retragă un număr „important” de trupe americane staţionate în Afghanistan, a informat joi un responsabil american, la o zi după anunţul retragerii celor staţionate în Syria, relatează Agerpres.

„Decizia a fost luată. Va fi o retragere importantă” din Afghanistan, a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului.

Este vorba despre circa 7.000 din cei 14.000 de soldaţi americani prezenţi în Afghanistan,...

8 Decembrie 2018

Ce-a de-a 25-a ediţie a Topului firmelor, pe 2017, s-a consumat vineri seara, într-un cadru festiv, la Hotelul Rogge, din Reşiţa. O atmosferă destinsă, cu organizatori joviali şi premiaţi veniţi din tot Banatul de Munte. Din păcate, aşa cum ne-am obişnuit de ani de zile, aproape aceleaşi firme în topul realizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin. Este şi aceasta o dovadă că economia judeţului continuă să sufere, că în prim-plan nu mai este industria, ci comerţul şi...

15 Ianuarie 2019

Descinderile din această dimineaţă ale lucrătorilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Caraş-Severin și ai Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş s-au finalizat în această după amiază.

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin se arată că, prin Ordonanţa Parchetului s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea...

26 Iulie 2018

Eclipsa totală de Lună din 2018, ce va avea loc pe 27-28 iulie, este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie şi nu numai. Vizibilă şi din ţara noastră, aceasta va fi cel mai lung fenomen de acest gen din secolul XXI şi va dura o oră şi 43 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii, momentul maxim fiind atins la ora 23.22.

Acestui spectacol astronomic i se alătură şi planeta Marte, ce va fi vizibilă sub...

Adda
23 Iulie 2017

Adda, una dintre cele mai apreciate artiste din ţară, a susţinut, în mai puţin de o lună, trei concerte în Caraş-Severin. În timpul foarte scurt pe care l-a petrecut aici, cântăreaţa a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

- Eşti pentru a treia oară în Caraş-Severin. Publicul te-a putut vedea pe scenă la Reşiţa, Oraviţa şi Bocşa. Ai reuşit să vizitezi locurile unde ai cântat?

- Din păcate, timpul nu ne-a permis, dar am vizitat zona în timpul în care eram...

26 August 2017

Aterizăm la Kandahar după un zbor de numai cinci ore! Vremea cînd zburam 14 ore a trecut! Astăzi, US Air Force transportă militarii români cu giganticele C-17! Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei, din Focşani, primeşte ultimii militari care vor deveni operaţionali 100% pînă la sfîrşitul acestei luni. Ce e mai dificil de suportat? Clima? Ameninţările de securitate, sau dorul de casă? În urmă cu 15 ani comunicaţiile erau anevoioase, sau lipseau cu desăvîrşire. Astăzi, telefoanele...

Apreciază-ne pe Facebook!

Ne poţi scrie la: redactia@argument-cs.ro

Powered by Jasper Roberts - Blog