Menu

Articol

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie: PNL şi PSD bat moneda pe extinderea reţelei de gaz

Într-o conferinţă de presă, senatorul şi liderul liberalilor cărăşeni, Marcel Vela, mărturisea că Partidul Naţional Liberal a dus o luptă foarte grea în Parlament, pentru modificarea Legii Energiei electrice şi a Gazului şi legea Offshore. Parlamentarul a subliniat că România este printre cele mai nealimentate ţări din Europa cu gaze natural, populaţia României este racordată la reţelele de gaz în proporţie de doar 35%, pe când Ungaria are aproape 90%, în condiţiile în care nu are zăcăminte de gaze natural.

„PNL a susţinut un amendament în Camera Deputaţilor  care a fost adoptat în plenul Parlamentului cu majoritate de voturi, prin care se prevede ca banii necesari pentru finanţarea investiţiilor de extindere a reţelelor de gaze să fie asiguraţi din taxele încasate de statul român de pe urma exploatării zăcămintelor din Marea Neagră. Şi, totodată, pentru a uşura nu doar aducerea, ci şi distribuţia gazelor naturale la beneficiari, am susţinut şi schimbarea Legii Energiei Electrice şi a Gazului, astfel încât, autorităţiile locale să poată înfiinţa staţii de distribuţie a gazelor.

Am văzut că s-a anunţat cu mare tam-tam că, Consiliul judeţean bagă gaz în Caraş-Severin. Consiliul judeţean nu bagă niciun gaz în Caraş-Severin. Există o strategie la nivelul Transgaz pentru toate judeţele din România, şi nu pentru că s-a trezit Consiliul judeţean să aducă gazul în Caraş-Severin, pentru că au avut aşa, o sclipire şi o inteligenţă administrativă. Transgaz a solicitat fiecărui judeţ opinia vizavi de strategia pe care o au. Unele judeţe au răspuns, altele mai puţin. PNL consideră că un amendament nu e suficient, ci trebuie făcut mai mult în această direcţie”, a afirmat senatorul marcel Vela..

Reamintim că aceeaşi temă a extinderii reţelelor de gaze naturale în judeţul Caraş-Severin a fost abordată şi de deputatul şi preşedintele PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, cu ea reuşind să-şi apropie mulţi primari de pe Valea Timişului, Valea Cernei, Valea Almăjulu, Anina şi Valea Caraşului, exact zonele pe care le vizează liberalii în prezent.    

Powered by Jasper Roberts - Blog