Menu

Articol

Nu pentru toţi, tăcerea e ca mierea!

Numai în pielea primarului Felix Borcean să nu fii în aceste ultime zile ale anului. Săracul, a intrat în gura unei femei, pardon, a unor mesaje, dacă nu compromiţătoare, atunci cu siguranţă savuroase şi care au făcut deliciul amatorilor de cancan. În loc să-şi fi văzut liniştit de colindători, de petrecerile de sfârşit de an de la primărie şi partid şi să-i fi tihnit caltaboşii, jumările, piftia, sarmalele şi cozonacul de Crăciun, de Revelion şi de celelalte sărbători de iarnă, edilului îi este gândul la ce alte mesaje vor apărea a doua zi în presă, căci, „producţia” se arată bogată şi interesantă în acelaşi timp.

Încă necopt ca politician, primarul nu a înţeles că nu trebuie să lase urme pe unde trece. Că trebuie să fie atent la ce lasă în urma sa. Să fie acoperit la o eventuală retragere. Şi nu mă refer la schimbul de mesaje, gen romance, care au apărut în spaţiul public, cu puţină tentă de telenovelă sud-americană. Viaţa lui particulară îi aparţine şi nu trebuie să ne intereseze acest aspect. Numai că, în acelaşi spaţiu public au apărut mesaje la adresa şefului său de partid. Că îl face şi îl drege. Că vremea lui s-a dus, e timpul mânjilor. Că e aşa şi pe dincolo, dar o să i-o tragă el într-o bună zi. Dacă avea suficientă maturitate politică, chestiile astea nu trebuiau spuse unei femei. Şi mai ales pe mesaje. E o abordare de puştan din curtea şcolii, nicidecum a unui preşedinte de organizaţie municipală de partid.

După părerea mea, astea-s mesajele ce trebuie luate în seamă. Celelalte, legate de bărbăţia sau nebărbăţia fiecăruia dintre noi, nici măcar nu mai contează. El şi-a pus în cap nu doar familia, şi este de înţeles acest lucru, ci şi pe Marcel Vela. Sau, mai bine spus, aceste mesaje i-au ridicat mingea la fileu şefului de partid care, din acest moment, are un motiv serios de a nu-l mai propune candidat la viitoarele alegeri de primar. Mai mult de atât, s-a legat în presă şi de conducerea partidului, de interesele de grup, de lipsa de performanţă etc. Pe fond, Borcean pare să fi avut dreptate, doar că disciplina de partid e cu totul altceva, deşi liberalii se bat cu cărămida în piept că la ei nu există constrângeri de acest gen.

Una peste alta, cred că Felix Borcean şi-a dat foc la valiză. Că viitorul său politic este compromis aproape în totalitate, asta în cazul în care, în preajma alegerilor viitoare, nu va anunţa că face pasul spre alt partid care să-l susţină la primărie. Pasul îl poate face, doar că este posibil ca mesajele astea să-i atârne de picior ca o piatră de moară.

Powered by Jasper Roberts - Blog