Menu

Articol

Primarul Reşiţei: „Când măgarul rage, privighetorile tac. M-am săturat să tac şi să ascult tot felul de măgari“

Ioan Popa şi Daniel Călin

După ce pe Facebook au apărut numeroase postări critice faţă de modul în care Primăria Municipiului Reşiţa a gestionat deszăpezirile în această iarnă, primarul liberal Ioan Popa a ţinut să lămurească lucrurile, într-o conferinţă de presă. În opinia sa, starea drumurilor din municipiu comportă două laturi: una de can-can şi alta serioasă.

Edilul-şef a început cu prima, cea de can-can.

„Pornesc de la o nemulţumire, şi vă rog să o luaţi ca atare, legată de unii oameni care sunt implicaţi în administraţia publică locală, mă refer la consilierul (PSD, n.r.) Mirel Sabo, care a făcut o postare zilele trecute pe Facebook, de genul, «domn primar ţi s-a topit asfaltul». Vreau să readuc memoriei colective câteva date. Asfaltul la care face referire Mirel Sabo este asfaltul pentru care reşiţenii plătesc rate până în 2029, deci, încă zece ani, la creditul de 12 milioane de euro contractat în anii 2013-2014 de Mihai Stepanescu, când s-a asfaltat în oras de către firma fratelui lui Ioan Crina, lucru care a fost scos în evidenţă de către mine de câteva ori şi care, imediat după expirarea garanţiei de trei ani a început să «puşte». Dacă vă uitaţi în oraş, exact tronsoanele astea de asfalt au cedat. Aşa e, s-a topit asfaltul, dar nu e asafaltul meu, ci e asfaltul PSD-ului. Vreau să-i transmit lui Mirel Sabo că dacă prin aceasta va puncta şi în 2020, 2004 are aspiraţii mai mari, poate de a ajunge primar, îl asigur că nu aceasta e modalitate prin care va reuşi să facă acest lucru. Eu sunt stupefiat de memoria scurtă pe care o au pesediștii și care îndrăznesc cu neruşinare şi cu tupeu ca după trei-patru ani de la realizarea unei lucrări mizerabile să o impute altora, nu lor”

Iar primarul Reşiţei nu s-a oprit doar la consilierul PSD, şi a invocat şi numele unui angajat al Consiliului Judeţean, de la Direcţia Judeţeană de Drumuri, pe motiv că postează mereu opinii împotriva sa.

„Şi în afară de consilierul Mirel Sabo, mai avem un maimuţoi, şi vă rog să notaţi aşa cum vă spun eu, pe care îl cheamă Lucian Ionescu . Este inspector la Direcția de Drumuri Caraș-Severin, (şi lider al PNŢCD Reşiţa, n.r.) angajat din 2005. Şi care, la fel de foarte multă vreme, încearcă să ne dea lecții despre ce şi cum trebuie să facem noi în oraşul Reşiţa. Şi vreau să vă spun foiarte deschis că i-am atras atenţia colegial lui Silviu Hurduzeu (preşedintele Consiliului Judeţean Caraş- Severin, n.r.) să-şi tempereze acest angajat, pe acest maimuțoi, care ar trebui să-și vadă de drumurile județene şi nu de drumurile din Reşiţa. Şi, aşa cum colegul meu Hadrian Popescu folosea fabule şi vorbe de duh cu măgarul şi leul, şi eu am folosit o vorbă de duh: «Când măgarul rage, privighetorile tac». M-am săturat să tac şi să ascult tot felul de măgari care rag despre ce şi cum trebuie să facă în Reşiţa.”

Powered by Jasper Roberts - Blog