Menu

Articol

C. J. Caraş-Severin cutreieră oraşe şi sate pentru a prezenta cetăţenilor cum se colectează selectiv deşeurile

Autor: 

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a început o campanie de informare a cetăţenilor din judeţ cu privire la noile reguli de colectare selectivă a deşeurilor. Prima întâlnire din această campanie a avut loc, ieri, la Casa de Cultură din Oţelu Roşu, unde specialiştii Consiliului Judeţean au susţinut aplicaţii practice, au împărţit materiale informative, au explicat care sunt deşeurile reciclabile, cum se va face colectarea acestora şi au răspuns întrebărilor cetăţenilor.

 Astăzi, o întâlnire de informare cu acelaşi subiect va avea loc în comuna Fârliug. Vor urma seminarii de informare la Bocşa – 22 octombrie, Anina – 23 octombrie, Oraviţa – 26 octombrie, Moldova Nouă – 27 octombrie, Bozovici – 28 octombrie, Constantin Daicoviciu – 29 octombrie şi Băile Herculane – 30 octombrie.

Reamintim că proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” are ca obiectiv implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană.

Conform proiectului, până la  sfârşitul anului 2015, trebuie finalizată construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac. Construcţia a trei staţii de transfer trebuie încheiată la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În cadrul proiectului sunt executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin. Sunt construite şi drumurile de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer, se achiziţionează echipamentele necesare pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Aşa cum este prevăzut în proiect, începând cu prima zi a anului 2016, cetăţenii judeţului Caraş-Severin vor trebui să-şi separe resturile din gospodărie în patru tipuri de deşeuri, pe care să le depună în trei tipuri de containere, iar din deşeurile biodegradabile să fabrice compost pentru grădină.  

Powered by Jasper Roberts - Blog