Întâlnire importantă la București, între primarii Reșiței și Caransebeșului, directorii Aquacaraș și arhitectul șef al județului, pe de-o parte, și titularii de la Finanțe, Fonduri Europene și ANAF, unde s-a discutat aspecte privind situația de la Aquacaraș.
În cadrul întâlnirii s-a stabilit un calendar cu privire la asigurarea garanțiilor către ANAF de către Consiliul Județean și Municipiul Reșița și, eventual, susținerea garanției și de către Municipiul Caransebeș, clarificarea urgentă de către ANAF a metodologiei de evaluare a garanțiilor. În paralel, s-a hotărât demararea demararea procedurilor pentru inițierea unei hotărâri de guvern în vederea acordării unei amânări de șase luni pentru aceste executări silite de către Ministerul Fondurilor Europene, în condițiile în care datoriile se află pe rolul instanțelor de judecată și nu există o sentință definitivă cu privire la plata lor.
Fapt îmbucurător, cei prezenți au observat că există bunăvoință din partea miniștrilor, dar și o dorință comună pentru a depăși momentul critic.
Marcel Vela, primarul Municipiului Caransebeș, ne-a mărturisit că: „Am văzut o implicare din partea tuturor părților angajate în aceste discuții și cred ca o putem scoate la capăt. Mai trebuie să stăm la masă și la nivel local, lasând la o parte toate orgoliile politice și să discutăm strict tehnic ce soluții adoptăm pentru a nu pierde aceste finanțări și pentru a continua toate proiectele de investiții din județ".
La fel de hotărât s-a arătat și primarul Reșiței, Mihai Stepanescu: „Am mers din nou la București, unde ne-am întâlnit și discutat cu miniștrii Finanțelor, Eugen Teodorovici, și al Fondurilor Europene, Marius Nica, reiterând importanța acestui operator economic și că anumite obiective ale sale, cum este laboratorul, nu poate fi vândut. Garanția primăriei Reșița a fost din nou acceptată de către ANAF, urmând ca garanția Consiliului județean să fie lămurită din punct de vedere judiciar. Am atras atenția că se apropie data de 5 noiembrie, iar ANAF să ajute Aquacaraș să deblocheze conturile, să poată plăti datoriile pe care le are, redevența și dobânzile.“
Miniştrii Teodorovici şi Nica au lăsat să se înțeleagă disponibilitatea lor privind iniţierea unei hotărâri de guvern care să suspende executarea silită a operatorului de apă.
Primarul Stepanescu a ridicat și problema calității lucrărilor executate pe ISPA și POS 1, invocând faptul că, în general, constructorul nu a avut și nici nu are un plan privind execuția și refacerea lucrărilor. Mai mult, edilul-șef a fost categoric în privința funcționării activității operatorului județean de apă, plecând de la constatarea că acesta nu are un plan concret de reorganizare. „Mă refer în primul rând la salariile mari pe care le au cei din conducerea societății, dar nu numai ei. Acest fond trebuie redus, ca și numărul de angajați, pentru că altfel acel plan de majorare a tarifelor la apă și canalizare nu va fi acceptat sub nicio formă de mine și de consilierii locali“, a mai spus Stepanescu.
Din partea Consiliului Județean Caraș-Severin la întâlnirea de la București a participat arhitectul-șef Victor Naidan, iar Aquacaraș a fost reprezentată de cei doi directori, Anatoli Liber și Dan Petrescu. A fost prezent și deputatul Ioan Benga.