Consilierii locali din Caransebeș au hotărât ca sumele de bani existente în rezerva bugetară, care nu au fost folosite la alte capitole din motive ce nu au ținut de Primăria Caransebeș, să fie reorientate spre alte domenii, unde este nevoie de finanțări. În mod special, spre campusul preuniversitar CD Loga și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, unde conducerea se află în situația de a accesa fonduri guvernamentale pentru dotările spitalului, caz în care trebuie să contribuie cu 10% din valoarea sumei totale.
Pe de altă parte, primăria va trebui să cofinanțeze și un proiect transfrontalier pe care îl va demara în parteneriat cu Primăria Pancevo și spitalul de acolo.
„Dorința noastră este să amenajăm o secție ATI modernă, europeană, în condițiile în care actuala secție a spitalului lasă de dorit sub toate aspectele. Aceasta, în primă fază, apoi ne gândim la înființarea unor mini-secții de intervenții chirurgicale în domeniul urologic și ginecologic, în condițiile în care între Craiova și Timișoara niciun alt spital nu oferă aceste servicii medicale. Mai mult, având șansa și privilegiul că am achiziționat deja, din fonduri europene, și un angiograf, acesta poate fi folosit într-o mini-secție pentru intervenții coronariene. În acel fel, spitalul va încasa sume importante de la Casa de Asigurări de Sănătate, prin programele naționale care finanțează acest gen de servicii medicale“, este de părere primarul Marcel Vela.
Primarul mai spune că parte din sumele astfel încasate se vor regăsi și în dotările cu mobilier și în confortul hotelier al pacienților.