Menu

Articol

Se poate și așa: lucrările la stația de epurare de la Caransebeș au fost finalizate în avans

Într-o Românie în care termenele contractuale nu sunt deloc respectate, se pierd finanțări și au loc procese în instanță, la Caransebeș a fost finalizată, în avans cu o lună și jumătate, lucrarea de la stația de epurare, investiție care a costat 27 de milioane de lei. Până la momentul dării în funcțiune a stației va mai trece ceva vreme, în prezent lucrându-se la un nou colector, pe un alt contract.

Potrivit  lui Mihai Manu, reprezentantul firmei care a executat lucrările, staţia este pentru epurarea cu treaptă terţiară, are un debit de până la 540 de metri cubi pe oră, dar poate prelua şi debite de până la 1.000 mc/oră, pe care le tratează mecanic, tratarea biologică făcându-se însă doar pentru 540 mc/oră.

La eveniment au fost prezenți primarul Marcel Vela, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Ilie Iova, conducerea Aquacaraș. Referindu-se la acest moment, Marcel Vela a spus: „Dincolo de exemplul pozitiv, în sensul că o investiţie poate fi finalizată chiar înainte de termen, această staţie de epurare, aşa cum spunea unul dintre colegii cu care am fost în incinta obiectivului, se poate caracteriza printr-un singur cuvânt, dar care poate face trimitere inclusiv la VEOLIA, care este o firmă cu acţionariat francez: este o lucrare magnifică! Aceasta a fost părerea city-managerului Nicole Borcean, pentru că, într-adevăr, ceea ce se întâmplă aici este mai mult decât o staţie, pentru că denumirea de «staţie» poate fi banală. Aici, însă, este o adevărată uzină, de la preluarea reziduurilor, până la eliminarea apei purificate în râul Timiş, întregul proces implicând tehnologie de înaltă calitate, amenajări realizate la standarde înalte şi, putem s-o spunem, această staţie de epurare din Caransebeş este cea mai modernă din Banat“.

Powered by Jasper Roberts - Blog