Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova (membru PNL), a explicat, în faţa presei, de ce şi-a retras proiectul de hotărâre privind alegerea a încă unui vicepreşedinte. Ilie Iova şi-a prezentat punctul de vedere după ce şedinţa de astăzi a fost anulată, din cauză că grupul consilierilor liberali a părăsit sala de şedinţe, lăsând Consiliul fără cvorum. Consilierii liberali s-au declarat ofensaţi de atitudinea lui Iova, susţinând că alegerea încă unui vicepreşedinte era necesară, şi au spus că „probabil, partidul va lua măsuri” în ce-l priveşte pe Ilie Iova.
Iată câteva fragmente din declaraţia lui Ilie Iova:
„Regret situaţia, nu m-am aşteptat la o asemenea decizie din partea grupului liberal. Eu, în momentul în care am propus introducerea pe ordinea de zi a alegerii încă unui vicepreşedinte, chiar mă gândeam cu seriozitate, lucru pe care îl fac şi acum, la alegerea încă unui vicepreşedinte pentru următoarea lună, dat fiind faptul că, în situaţia actuală, e destul de dificil de prevăzut cursul evenimentelor. Ştiţi foarte bine că eu în ultima perioadă am luat nişte decizii în ceea ce mă priveşte. Şi, atunci, am gândit să asigur funcţionalitatea acestui Consiliu Judeţean, până la finalul mandatului, cu mine sau fără mine. Ideea este că, imediat după propunerea mea, când nici măcar nu era anunţată oficial, s-a declanşat un adevărat tsunami, vizavi de ce aş dori eu să fac, cum aş dori eu să fie viitorul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Lucru care, aşa cum se întâmplă întotdeauna, ajunge să-l afle şi cel care a iniţiat acest proiect (n.n. - adică, Ilie Iova). Pe lângă aceasta, erau mai multe lucruri legate de debarcarea mea!”
„Niciodată nu am ţinut de acest scaun, cu atât mai puţin acum, intrând într-un nou proiect, v-am spus de la început că doresc să candidez la Primăria municipiului Caransebeş, lucru pe care l-am afirmat în faţa dumneavoastră, acum câteva luni, şi lucru de care mă ţin. Faptul că acum am decis să candidez din partea unei formaţiuni politice care îmi maximizează şansele la Primăria Caransebeş nu este un lucru pe care să nu-l ştiţi. În al doilea rând, nu vă ascund faptul că am purtat discuţii cu toate formaţiunile politice care mi-au propus să candidez pentru ele şi le mulţumesc pe această cale. Însă, am dorit ca atunci când particip la o asemenea competiţie, pentru că eu o consider competiţie nu luptă, să am maximul de şanse pentru a câştiga Primăria municipiului Caransebeş. Am ajuns la un acord cu PSD-ul, prin care dânşii mă sprijină la Primăria municipiului Caransebeş şi eu, prin umila mea activitate, pe care am desfăşurat-o la Consiliul Judeţean, să-i ajut la Consiliul Judeţean în a obţine cât mai multe mandate. De aici încolo lucrurile o să se desfăşoare firesc. Vizavi de situaţia de astăzi, faptul că au mai lipsit câţiva consilieri a condus la anularea acestei şedinţe din lipsă de cvorum. Nu este nimic, nu a fost o ordine de zi aşa deosebită, cu excepţia unui singur punct, care pe mine chiar mă interesa. Este vorba despre unul dintre cele mai mari proiecte ale Consiliului Judeţean, este vorba de modernizarea drumului Comorâşte – limită de judeţ cu Timiş, în valoare de 26 de milioane de euro”.
„Ambiţiile acestea strict de grup nu cred că rezolvă situaţia. Mai întâi ar trebui să se discute, să vedem exact ce trebuie să facem în continuare, în aşa fel încât cetăţenii judeţului şi angajaţii din cadrul Consiliului Judeţean să nu aibă de suferit”, a declarat Iova şi a mai adăugat că, deocamdată, nu are exact informaţiile care să-i confirme că dacă demisia sa are loc, eventualul viitor vicepreşedinte va putea să devină ordonator principal de credite, în baza legii, în aşa fel încât să semneze plăţi pentru proiecte, pentru salariile angajaţilor etc.