Un prim lot cu deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) ale Consiliului Județean Caraș-Severin a fost ridicat astăzi, 8 aprilie, de către reprezentații Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” în baza unui acord de parteneriat semnat la începutul acestei luni între cele 2 instituții. În paralel, angajații instituției județene colectează deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în recipienții amplasați de CSEI „Aurora” la sediul Palatului Administrativ.
Conform comunicatului Consiliului Județean Caraș-Severin, „Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” colectează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în cadrul proiectului „CARAVANA ECOTIC“ pentru care ECOTIC - organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania - a primit co-finantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.
Înscriși în campania CARAVANA ECOTIC, profesorii, elevii de la CSEI „Aurora” și părinții acestora au ca sarcină, dincolo de colectarea unei cantități cât mai mari de deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori, organizarea a minim 3 activități cu teme eco precum și primirea caravanei „ZILELE ECO ÎN ȘCOALA TA!”. Profesorii coordonatori ai proiectului, din partea CSEI „Aurora”, sunt Dorica Botar, director şi Rodica Drăghiță, consilier educativ.
Proiectul național se finalizează în iunie 2016, iar premiile pentru școlile câștigătoare sunt: ECO Tabara pentru 20 elevi pentru premiul I; o tabla inteligenta pentru premiul II și videoproiector si sistem home – cinema pentru premiul III.
CSEI „Aurora” şcolarizează elevi cu cerinţe educative speciale și este finanțat de către Consiliul Județean Caraș-Severin.