La Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, se va desfăşura, în perioada 13 – 15 mai, „Festivalul Gastronomic al Etniilor” , ediţia I. Evenimentul va cuprinde standuri gastronomice, în care maeştri bucătari vor găti mâncăruri traiţionale, la cazan, ceaun şi grătar, precum şi standuri cu alimente gata preparate, în special produse pregătite în mod tradiţional, în gospodăriile rurale din Banat, dar şi din alte zone ale ţării.
Spaţiul destinat „spectacolului” culinar va fi curtea interioară a Casei de Cultură, precum şi una din sălile alăturate. În curtea exterioară va fi amenajat un parc de distracţii, cu instalaţii sportive şi de joacă, destinat în special copiilor. În paralel, în sala de spectacole a Casei de Cultură, vor avea loc reprezentaţii de muzică şi dansuri populare. În cadrul festivalului vor fi expuse pentru vânzare diferite produse de maufactură utile în gospodărie şi produse de artizanat.
Seria de reprezentaţii folclorice va începe vineri, 13 mai, de la ora 16:00. Pe întreaga durată a festivalului vor avea loc spectacole cu intrarea gratuită, adresate publicului reşiţean şi invitaţilor. Pe scena Casei de Cultură, vor evolua peste 40 de colective artistice, ansambluri de cântece şi dansuri româneşti, precum şi ale diferitelor etnii din ţară şi din ţările vecine. În cadrul festivalului, sâmbătă, 14 mai, de la ora 11:00, va avea loc şi tradiţionalul „Alai al Primăverii” – ediţa a 35-a, alai care, anul acesta, va parcurge traseul Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa – centrul civic - Casa de Cultură a Sindicatelor. Alaiul va fi urmat de spectacole folclorice pe scena Casei de Cultură.
„Festivalul Gastronomic al Etniilor din Banat” este organizat de Casa de Cultura a Sindicatelor din Reşiţa, împreună cu Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.