În timpul auditului financiar executat de Camera de Conturi la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș-Severin, au fost descoperite o serie de nereguli în privința modului de organizare și exercitare a controlului financiar preventiv propriu. Dacă acest control ar fi funcționat conform legii, cu siguranță că altfel s-ar fi desfășurat activitatea la DADPP, o Direcție în care au existat numeroase nereguli de-a lungul timpului.
Raportul Camerei de Conturi Caraș-Severin este categoric în această privință: Activitatea de control preventiv propriu nu a fost organizată cu respectarea legii. A fost făcută superficial, iar în unele situații, chiar a lipsit, ceea ce este grav pentru o instituție a statului, așa cum este Consiliul Județean Caraș-Severin.
„Nu au fost desemnate persoanele care exercită viza de compartiment, nu există lista operațiunilor și documentelor care se supun controlului financiar preventiv, respectiv Cadrul general al operațiunilor supuse controlului financiar preventiv, nu s-a procedat la detalierea, prin liste de verificare (check-list) a obiectivelor verificării, pentru fiecare operațiune cuprinsă în cadrul specific al entității, iar operațiunile, după verificăre și aplicarea vizei de CFPP nu au fost înscrise în Registrul operațiunilor supuse vizei de CFP”, se arată în raportul Camerei de Conturi.
De precizat că perioada la care face referire raportul este cea din anul 2015, când, până aproape de mijlocul anului, Consiliul Județean Caraș-Severin a fost condus de Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni, iar Direcția de Patrimoniu îl avea director intermar pe Marius Andrițoi.