În cadrul proiectului „Smart Children Network”, implementat prin Programul IPA de Colaborare Transfrontalieră România - Republica Serbia 2007 - 2013, Grădinița P.P. „Floarea-soarelui“ Reșița organizează două seminarii de instruire. Unul este dedicat cadrelor didactice, și va avea loc în zilele de 28 și 29 mai la sediul grădiniței, începând cu ora 10, iar celălalt se adresează părinților și comunității locale implicate în formarea și educarea copiilor preșcolari. Evenimentul va avea loc în data de 28 mai 2016 la Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța“ Reșița, de la ora 18.
„Prin intermediul acestor seminarii dorim să asigurăm formarea cadrelor didactice și părinților pentru implementarea cu succes a sistemului NTC de învățare dezvoltat de Mensa, sistem care s-a dovedit a stimula la copii dezvoltarea capacităţilor intelectuale, atenţia şi concentrarea, coordonarea mişcărilor şi mobilităţii, gândirea divergentă, acumularea de cunoştinţe funcţionale şi de dezvoltare a talentelor.
Proiectul «Smart Children Network» are la bază noile descoperiri în neurofiziologie care au dovedit că dezvoltarea creierului este intensă până la vârsta de cinci ani (peste 50%) şi că până la vârsta de şapte ani, 75% din creier este dezvoltat. Dr. Ranko Rajovic, membru al Mensa Internaţional şi partener în acest proiect, împreună cu o echipă de experţi au făcut un program eficient de învăţare. Avantajul acestui tip de program este posibilitatea aplicării lui la preşcolari, pentru stimularea dezvoltării capacităţilor intelectuale ale fiecărui copil“, ne-a mărturisit educatoarea Daniela Vulpeș.
Caracteristica de bază a programului NTC de învăţare al MENSA nu este de a schimba sistemul educațional, ci doar metodele de lucru cu copiii.
Grădinița P.P. „Floarea-soarelui” Reșița, director Elena Coca, alături de partenerii săi din Republica Serbia: Instituția Preșcolara „Decja Radost“ Pancevo și Școala de Studii Înalte pentru Educatori „Mihailo Palov“ Vrsac, este încrezătoare că acest proiect va conduce la ridicarea nivelului abilităților intelectuale ale tuturor copiilor care participă la program.