Directorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dumitrescu, a vorbit, astăzi, în şedinţa forului judeţean, despre „o situaţie catastrofală” în judeţ, mai ales cu privire la activitatea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, instituţie publică din subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Referindu-se la unele contracte şi lucrări ale acestei instituţii, preşedintele Romeo Dumitrescu a spus:
„Este vorba despre o complexă fabrică de escrocherii care trebuie demontată. Persoane iresponsabile au lăsat ca patrimoniul acestui judeţ să fie jefuit!”
„La Teatrul de Vest Reşiţa sunt lucruri grave!”
În mod particular, Romeo Dumitrescu a abordat situaţia de la Teatrul de Vest Reşiţa, găzduit în clădirea Palatului Cultural. Preşedintele Romeo Dumitrescu a spus că de acele nereguli şi-a dat seama „în primele 30 minute” de când a fost numit preşedinte, dar şi din Raportul Curţii de Conturi (Camera de Conturi Caraş-Severin). Printre neregulile de la Teatrul de Vest, Romeo Dumitrescu a enumerat:
Încheierea de contracte pentru pază cu o firmă neautorizată, încheierea de contracte pentru curăţenie la un preţ care pare prea mare, încheiere de contracte de prestări servicii cu o firmă „Gugulania”, ai cărei oameni lucrează în teatru, dar contractul s-ar fi făcut fără nicio bază legală, fără existenţa vreunui protocol. Apoi, Romeo Dumitrescu a mai menţionat faptul că directorul teatrului, Nicolae Dumitru Vlădulescu, nu a fost de găsit vreo 20 de zile, ca să dea explicaţiile necesare, şi n-ar fi de găsit nici în prezent. În plus, Vlădulescu ar fi folosit maşina instituţiei în interes personal pentru o deplasare în străinătate, timp în care, fie el, fie şoferul instituţiei, au comis un accident, în care maşina a fost grav avariată.
„Sunt lucruri grave, care nu pot fi lăsate aşa. Iată încă o situaţie, pe lângă multe altele, pe care eu trebuie să o deblochez”, a spus Romeo Dumitrescu.
„Fără Gugulania închidem teatrul din Reşiţa!”
Nicolae Dumitru Vlădulescu a răspuns telefonic la acuzaţiile preşedintelui Romeo Dumitrescu.
„Domnul preşedinte nu ştie ce vorbeşte! Sau nu vrea să ştie. Contractele cu firma de pază şi pentru curăţenie au fost făcute direct de către Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului Judeţean. Nu aveam şi nu am nicio autoritate să-i controlez eu pe ei. Contractul de prestări servicii cu SRL-ul „Gugulania” a fost o soluţie pentru ca să avem oameni la compartimentul tehnic al teatrului. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a dorit, şi sper că doreşte în continuare, să facem spectacole la Teatrul de Vest. Dar, din cauza legii de pe vremea primului ministru Boc, nu ne-au dat posturile absolut necesare pentru funcţionarea teatrului. Deci, posturile la teatru au fost blocate. Un teatru nu poate funcţiona fără maşinişti, fără manipulatori de decor, fără oamenii de la decor şi recuzită. Fără ei, închidem teatrul. Eu nu am înţeles că asta se doreşte, aşa că, împreună cu Consiliul Judeţean am găsit această soluţie, cu Gugulania”, a spus Vlădulescu.
În legătură cu absenţa sa de la Teatrul de Vest, Vlădulescu a spus că a fost plecat să monteze o piesă de teatru la Viena, cu o companie parteneră. Dar, a fost mereu disponibil să dea explicaţiile necesare şi chiar le-a dat în scris. În legătură cu maşina avariată, Nicolae Dumitru Vlădulescu a spus că o va repara şi o va returna în bună stare în cel mai scurt timp.
Liderul de sindicat Marian Apostol îi ia apărarea lui Vlădulescu
„Având în vedere că se pune problema rezilierii contractului dintre Teatrul de Vest Reşiţa şi „Gugulania”, iar aceasta ar însemna concedierea a 7 oameni, care muncesc efectiv în teatru, am fost consultat în legătură cu această problemă. Cred că cineva dă dovadă de exces de zel, într-un mod demolator. Am înţeles că „Gugulania” a fost soluţia pentru a nu se închide teatrul. Fără acei oameni teatrul nu poate funcţiona. Aceasta se doreşte?! Vrea cineva să-i dea afară pe acei oameni indispensabili teatrului? Eu cred că numai cineva cu rea intenţie poate dori aşa ceva! Dacă, să zicem, contractul cu „Gugulania” are vicii de formă, soluţia este să se remedieze acele vicii, pentru a se putea lucra în continuare. Părerea mea este că nu poate fi considerată drept soluţie concedierea oamenilor şi oprirea activităţii. Ce facem?! De dragul unei aşa-zise corectitudini birocratice, iarăşi demolăm ceea ce s-a făcut până acum şi nu punem nimic în loc?!”, a spus Marian Apostol, preşedintele CNS Cartel Alfa, Caraş-Severin..