În agitaţia politică din Caraş-Severin, cu beţe puse-n roate la constituirea consiliilor locale şi la constituirea Consiliului Judeţean, cu gâlceavă şi boicoturi, se disting şi două oaze de normalitate politică, la Oraviţa şi la Anina. În cele două oraşe, învinşii şi-au recunoscut înfrângerea, dar n-au fugit în munţi, nu au ars miriştile şi n-au otrăvit fântânile, ci, s-au aşezat în banca opoziţiei şi au votat ce era de votat.
Consiliul Local Oraviţa
La Oraviţa, ieri, a fost constituit Consiliul Local, în prezenţa a 14 consilieri din totalul de 17, a primarului (re)ales, Dumitru Ursu, precum şi a unor cetăţeni veniţi să asiste le evenimentul solemn. Cei 3 consilieri absenţi sunt din partea PSD, însă au fost absenţi motivaţi, aceştia fiind plecaţi din localitate. Şi aşa, PSD-ul a avut majoritatea şi şi-a impus viceprimarul, agreat de primarul Dumitru Ursu, respectiv pe Lorena-Nicoleta Ion. Primarul şi consilierii au depus jurământul. Componenţa Consiliului Local oraviţa, pe partide, este: PSD - 11 mandate, PNL - 4 mandate, PNŢ-CD - 2 mandate.
Consiliul Local Anina
Şi la Anina a fost constituit, ieri, Consiliul Local. Primarul ales, Gheorghe Românu (PNL), aflat la al doilea mandat, precum şi consilierii locali, au depus jurământul, după care s-a trecut la alegerea viceprimarului. Liberalii l-au propus pe acelaşi viceprimar din mandatul trecut, Dorinel Ungureanu, iar alianţa PSD-UNPR l-a propus pe Daniel Trişcă. Dorinel Ungureanu a fost ales cu 9 voturi, în timp ce contrcandidatul său a obţinut numai 6 voturi.
„Mi-am luat un angajament pe care trebuie să-l respect! Este greu, dar împreună cu echipa din Consiliul Local, îl vom duce la bun sfârșit. Sunt multe proiecte de pus în practică și sunt convins că, încet, dar sigur, toate aceste proiecte vor fi finalizate și vor contribui la creșterea nivelului de trai în orașul Anina“, a declarat primarul reales şi învestit, ieri, Gheorghe Românu.