Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, se declara, ieri, nemulțumit de cum merg lucrurile în instituția pe care o conduce și mai ales de managementul direcțiilor și serviciilor. E un semnal clar că PSD începe campania de toamnă a demiterilor din funcțiile deținute de cei care nu sunt membri sau nu au simpatizat cu partidul aflat în prezent la conducerea Consiliului județean.
Președintele Hurduzeu vorbea de o analiză a situației care ar trebui să ducă la o eficientizare a direcțiilor, serviciilor și a aparatului propriu. În principal, a fost vizată Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin condusă în prezent de Corina Pascotă. Chiar dacă președintele invocă starea proastă a celor 700 de kilometri de drumuri județene și este convins că acest lucru nu i se poate imputa doar Corinei Pascotă, este clar că acesta este doar pretextul schimbării directorului și numirii altuia, din tabăra PSD.
Între favoriți apare și numele lui Ioan Crina, fostul viceprimar al Reșiței în mandatul trecut. De altfe, Crina a și fost desemnat de curând în Colegiul Director al DADPP, în calitate de reprezentant al Consiliului județean. Numirea lui Crina ar veni în contextul în care a pierdut alegerile locale în competiție cu Ioan Popa și nici nu a fost ales vicepreședinte al CJ.Ca președinte al PSD Reșița, cea mai mare organizație din județ, Crina este îndreptățit să îndeplinească o astfel de funcție, în timp ce Ion Mocioalcă nu își permite să-l refuze, în contextul alegerilor parlamentare din toamnă. Pe de altă parte, desemnarea lui în funcția de director ar alimenta suspiciunile referitoare la contractele cu statul la care firma familiei sale va avea acces de acum încolo.
Reamintim că fostul viceprimar al Reșiței are o firmă de construcții, Speed Prod, care a beneficiat în ultimii patru ani, direct sau în subantrepriză, de numeroase contracte cu statul, inclusiv de lucrări de la Primăria Reșiței.
Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin este cea mai importantă direcție a Consiliului județean. De-a lungul anilor la ea au fost abonate firmele de casă ale partidelor, în special cele ale PDL, care s-au aflat la conducerea CJ Caraș-Severin. Acum a venit rândul celor de la PSD să facă „legea“, să ne arate cum se execută un drum județean cu bani publici. A fost zguduită de numeroase scandaluri, cel al arestării fostului director Ianăș Roșeți fiind cel mai răsunător.
UPDATE, ora 11,30 =====================
Ioan Crina a sunat la redacţie, precizând că: "Nu mi-am dorit nici funcţia de vicepreşedinte a Consiliului judeţean, cum de altfel nu-mi doresc să ajung director la DADPP. Cât priveşte afirmaţia cu lucrările primite de la Primăria Reşiţa, vă spun că nu este aşa, noi am participat, ca ori care alte firme, la licitaţiile organizate şi publicate oficial."