Sentința instanței ÎCCJ este definitivă și executorie. După un proces lung, Primăria Municipiului Reșița devine proprietara bazei Clubului Sportiv Gloria, bază amenajată de angajații fostei Întreprinderi Județene de Construcții Montaj, aceiași care au construit blocurile din Govândari. Patrimoniul bazei sportive a fost râvnit și de Recons, firma care a privatizat fosta întreprindere socialistă, în schimbul unor presupuse datorii ale Gloriei către această firmă. În urma unui proces în instanță, aceasta trece în proprietatea primăriei reșițene.
Primarul Ioan Popa spune că urmează ca reprezentanții administrației locale să se întâlnească cu Pavel Aghescu, președintele Consiliului de Administrație al AS Gloria, pentru semnarea protocolului de predare-primire. Popa dă asigurări că la Gloria va continua activitatea fotbalistică, păstrând profilul de activitate.
„În prima fază, de după preluarea bazei, vom face două lucruri. Unu, vom întreprinde o analiză la CSM Școlar din Valea Domanului, unde își desfășoară activitatea 12 grupe de copii și juniori, să vedem în ce măsură îi putem aduce la Gloria. În felul acesta, cei care locuiesc în Govândari nu vor mai pierde timpul cu deplasarea și vor economisi și bani pe transport. Eu cred că, dacă deschidem Gloria, va crește fluența copiilor cu cel puțin 30%. Acolo putem face chiar o școală de fotbal, dacă vom investi în acea bază.
Pe de altă parte, cei din Ezeriș nu au încă o bază sportivă adecvată pentru competiții fotbalistice. Am vorbit deja cu primarul Rusu și i-am propus ca echipa să susțină meciurile la noi și în felul acesta obținem niște bani. Vom vorbi și cu Luci Dobre să-și aducă copiii acolo, când totul va fi pus la punct“, ne-a mărturisit Ioan Popa.
În afara terenului de fotbal, AS Gloria Reșița deținea în proprietate un imobil, cunoscut sub numele de „clădirea VIP“, care a funcționat mult timp ca și clubul oamenilor de afaceri. Popa spune că vrea să o transforme într-un centru de zi pentru persoanele în vârstă, plecând de la constatarea că mulți dintre ei merg din Govândâri și până la fosta baie comunală, unde funcționează un astfel de centru social. Se gândește și la o sală de mese și o mini cantină, fie pentru sportivi, fie pentru persoanele vârstnice.
„Vom vedea ce vom face cu garajele de sub tribună, după o analiză concretă, vom prelua, totodată, jumătate dintr-o scară de bloc, care aparține clubului. În orice caz, toate aceste aspecte vor fi discutate după preluarea bazei sportive care, după cum se poate observa, arată jalnic“, a mai spus Popa.