Menu

Articol

„Anotimpuri plastice”, cu artişti din Bocşa, la muzeul din Reşiţa

Autor: 

Uniunea Artistilor Plastici, împreună cu Muzeul Banatului Montan din Reșița și Casa Orășenească de Cultură din Bocșa, organizează mâine, 2 septembrie, cu începere de la ora 17.00, la Muzeul Banatului Montan din Reșița, vernisajul expoziției de pictură și sculptură „ANOTIMPURI PLASTICE”, a membrilor U.A.P. sucursala Bocșa. Expun pictorii: Felicia GALU, Elena HĂBĂȘESCU, Narcisa LIUȚ, Constantin MUNTEANU și sculptorul Doru VĂSIUȚI. Alături de artiștii consacrați vor expune și tinerii Andreea și Beniamin NEGREA din Bocșa, membrii de onoare ai U.A.P. sucursala Bocșa. Prezintă dr. Ada CRUCEANU-CHISĂLIȚĂ, critic de artă și prof. dr. Traian MÂRZA, președintele Uniunii Artiștilor Plastici.

Unul din principalii organizatori ai evenimentului, Ioan Liuţ, şef serviciu la Casa de Orăşenească de Cultură din Bocşa, a afirmat:

„Oraşul Bocșa a fost mereu un „leagăn” al artelor, aici apărând și prima școală de pictură academică a Banatului, sub îndrumarea întâiului pictor academic al Banatului, cu studii la Munchen în Germania, Mihail Velceleanu, de la care au rămas câteva biserici pictate în zonă, iar un demn urmaș al maestrului penelului a fost Filip Matei – pictor de biserici. Bineînţeles că această „școală bocșeană” de pictură a continuat cu Tiberiu Bottlik, Vasile Gaidoș, Peter Kneipp, Constantin Munteanu, Vasile Marcu, Viorel Coțoiu și nu în cele din  urmă cu Elena Habăşescu, toți pictori cu numeroase expoziții personale sau de grup, în țară sau străinătate. Acum, clasa de pictură a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” din Reșița, secţia externă Bocşa, este cea care duce mai departe tradiția artiştilor plastici din Bocșa”.

„Vă așteptăm cu drag, la prima expoziție colectivă a artiștilor plastici bocșeni, și nu numai, pentru a primi, acum, în prag de toamnă, un strop de culoare și bucurie, transpuse pe pânză sau prin sculptură, dar și pentru a promova o parte din pictorii și sculptorii bănățeni”, a mai spus Ioan Liuţ.

Powered by Jasper Roberts - Blog