Menu

Articol

A sunat colpoţelul! Anul acesta, mai devreme!

Autor: 

Anul acesta bucuria revederii colegilor de clasă, precum şi a dascălilor, sau emoţiile întâlnirii cu noi colegi, cu noi dascăli şi materii noi, necunoscute şi pline de mister, a fost grăbită cu trei zile, asta ca elevii să aibă la început o săptămână plină, pentru acomodare. În compensaţie, la sfârşitul anului şcolar, vacanţa de vară va veni mai devreme, în 16 iunie.

A început şcoala şi la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa

La Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa, la deschiderea anului şcolar 2016-2017 au participat, pe lângă cadrele didactice şi elevi, prefectul judeţului, Florenţa Albu, Adrian Doxan, inspectorul şcolar general şi Sorin Andriţoi de la biroul antidrog al IJP.

Manifestarea a început cu o scurtă slujbă religioasă ţinută de către părintele profesor Nicolae Chiosa după care au urmat la cuvânt invitaţii care au vorbit despre rolul şi importanţa şcolii în viaţa copiilor.

Cei mai nerăbdători au fost bineînţeles cei mai mici, cei care în acest an încep clasa zero. Cei mai mari păreau mai degrabă interesaţi să-şi împărtăşească impresiile din vacanţa de vară sau poate deja plănuiau viitorul bal al bococilor.    

Anul scolar va dura 169 de zile lucrătoare împărţite în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 – 16 iunie 2017 însumânt 35 de săptămâni.

Flori, emoţii şi speranţe, la Generală 7

Noul an de învăţământr a venit la Şcoala Generală nr. 7, una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din Reşiţa, cu bucuria revederii colegilor, cu emoţii pentru cei mai mici dintre cei mici, dar şi cu speranţe mărturisite atât de conducerea şcolii, cât şi de elevi. Ca noutăţi, Cristina Ardeleanu a fost cooptată în echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean, ca inspector şcolar de specialitate, în timp ce Cristiana Schmaler va mai rămâne în funcţia de director doar câteva luni, până când va fi scos la concurs postul de director.

Ca de fiecare dată, slujba religioasă a fost oficiată de părintele Petru Berbentia de la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, iar directorul adjunct, Ileana Pomoja i-a încurajat pe noii veniţi în şcoală, dar şi atrăgând un semnal de alarmă în privinţa  neimplicării părinţilor în procesul de educaţie al copiilor.

Elevii din clasa pregătitoare au avut parte de o primire spectaculoasă din partea elevilor din ciclul gimnazial, fiind primiţi şi conduşi la clasă cu aplauze şi sub un culoar cu flori.

An aniversar la Şcoala Gimnazială nr. 9 Reşiţa

Peste 520 de elevi şi 40 de dascăli, cu zeci de invitaţi, au participat, astăzi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, organizată la Şcoala gimnazială nr. 9 din Reşiţa. Conform tradiţiei, elevii şi părinţii s-au aşezat în careu, s-au ţinut discursuri de bun venit, a fost subliniată importanţa educaţiei, a şcolii, în viaţa copiilor, a societăţii, în general. Printre invitaţi, a fost prezent şi deputatul Ioan Benga. S-a săvârşit şi sfeştania, iar după  momentele festive, cei mai mici elevi, de la clasele pregătitoare, două clase de câte 25 de elevi, au intrat primii în şcoală, pe sub un pod de flori.

La început de an şcolar, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 9, Carmen Bortiş, a spus:

„Aşteptăm noul an şcolar, ca de obicei, cu emoţii, noi, cadrele didactice, ca şi copiii, dar, în acest an cu şi mai mari emoţii, pentru că pentru noi, Şcoala Gimnazială numărul 9, este un an special, un an aniversar. Avem 40 de eni de existenţă, o perioadă în care şcoala noastră şi-a construit un renume, atât în Reşiţa, cât şi în judeţul Caraş-Severin. O perioadă frumoasă de 40 de ani, în care am crescut frumos, ne-am îmbogăţit atât din punct de vedere spiritual, cât şi material, am dat comunităţii generaţii de copii bine educaţi”.

În clase, elevii au găsit pe bănci manuale, mai noi sau mai vechi, au găsit şi dulciuri, aceasta ca urmare a generozităţii dascălilor. În clasa a treia, a profesorului de învăţământ primar, Laura Ciurea, elevii au fost bucuroşi, de-a dreptul entuziasmaţi, de întâlnirea cu dascălul lor, fiind, de asemenea foarte interesaţi de noile manuale şi de noile materii pe care urmează să le studieze.

„Dragi elevi, bine ne-am reîntâlnit! Cu siguranţă v-a fost dor! De şcoală, dor de clasă şi de prietenie şi de tot ce înseamnă relaţiile dintre noi. Şi mie mi-a fost dor, să vă văd, să vă laud, să vă cert, să vă dau teme, să vă ascult, să ne jucăm, să cântăm, să râdem, aşa cum facem de trei ani împreună!”, le-a spus elevilor profesorul-învăţământ primar, Laura Ciurea, care este şi director adjunct la Şcoala Gimnazială nr. 9 din Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog