Menu

Articol

OCPI Caraș-Severin va avea sediu nou. Vasile Dâncu a semnat Ordinul de finanțare

Actualul sediu al OCPI Caraș-Severin

De șapte ani se așteaptă o astfel de veste. Mai precis, din toamna anului 2009 când, pe lângă pensii și salarii, Guvernul Boc a tăiat și finanțarea unor investiții. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Caraș-Severin obținuse acordul pentru construirea unui sediu nou, în apropierea locului în care a existat Casa Muncitorească. Criza economică de la acea dată l-a determinat pe premierul Boc să reducă drastic portofoliul investițiilor susținute cu bani de la buget ce fuseseră aprobate de Cabinetul Tăriceanu.

La șapte ani de la acel moment, existe speranțe înderptățite ca să se construiască, în sfârșit, un astfel de sediu.

„Avem studiul de prefezabilitate, două experize pentru clădirile adiacente viitoarei construcții, așa cum cere legea, avem studiul geotehnic,  și pe cel de fezabilitate. Suntem la zi cu tot ce trebuie. În plus, cel mai important e faptul că există avizul Consiliului Tehnic Economic al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), precum și Ordinul de finanțare a investiției semnat de viceprim-ministrul Vasile Dâncu, care este și ministrul MDRAP“, ne-a mărturisit directorul OCPI Caraș-Severin, Gheorghe Roșeți.

Investiția se cifrează la 7.046.869 de lei, cu dotări cu tot, și va deveni operațională după doi ani din momentul începerii lucrărilor. Roșeți spune că a fost demarată procedura de licitație pentru desemnarea proiectantului, iar dacă nu vor exista contestații, lucrările vor începe la primăvară, când vremea bună va permite.

Noul sediu va avea o suprafață de 1.430 de metri pătrați și va adăposti și Cartea funciară care în prezent se află la Blocul 800. Interesant e faptul că fațada imobilului va fi o copie la indigou a clădirii cunoscută sub numele de Casa Muncitorească.

În prezent, OCPI își desfășoară activitatea într-o clădire construită în 1890, în care a funcționat prima școală de fete din Reșița. Fiind o clădire de patrimoniu, legiuitorul nu a permis niciun fel de modificare în afara  planurilor de construcție existente. Valoarea reparațiilor ar depăși 3 milioane de euro, în cazul în care acestea ar respecta toate normele ce derivă din metodologia aplicată în astfel de situații, motiv pentru care s-a optat pentru varianta construirii unui imobil nou.

Powered by Jasper Roberts - Blog