Miercuri 5 octombrie, la sediul Prefecturii Caraş-Severin a avut loc o primă sesiune de instruire a primarilor şi a secretarilor primăriilor din judeţ, în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare din luna decembrie.
Alături de conducerea Instituţiei Prefectului, la şedinţă au participat şi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente – Filiala Caraş-Severin, Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Serviciului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.
În cadrul acestei sesiuni de instruire s-au prezentat o serie de măsuri organizatorice, necesare pentru buna desfăşurare a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Primarii şi secretarii au fost informaţi cu privire la cadrul legal care reglementează organizarea scrutinului, cu accent pe atribuţiile care le revin în mod direct.
Primăriile trebuie să întocmească şi să tipăreasca listele electorale permanente; să asigure urnele de vot, urnele speciale şi cabinele de vot; să informeaze alegătorii privind delimitarea secţiilor de votare şi sediile acestora; să asigure locurile speciale de afişaj electoral şi amplasarea de panouri electorale; să acorde sprijin reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru instalarea echipamentelor necesare funcţionării Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi să acorde sprijin prefectului pentru exercitarea atribuţiilor cu caracter electoral ce îi revin.
Potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central, la nivelul judeţului Caraş-Severin, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul Electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 273.904, de unde rezultă că judeţului nostru îi vor revini cinci deputaţi şi doi senatori.