Între ofertele prezentate la Zilele Recoltei de la sfârşitul săptămânii, la Reşiţa, una a atras atenţia în mod deosebit, prin ineditul său. Nu este vorba de vreo ofertă şoc la legumele de sezon, şi nici la brânză sau pastramă de oaie, ci de una cu tentă culturală sută la sută.
La un stand amenajat chiar în faţa chioşcului unde lăutarii cântau de zor, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Marian Apostol îndemna trecătorii să cumpere bilete pentru piesele de teatru ce vor avea loc în cadrul manifestării „Reşiţa în 10 dimensiuni”, piese în care joacă actori de primă mână a scenei româneşti. De pildă, în seara aceasta, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor urmează să urce Ion Dichiseanu, Eugen Cristea, Tomi Cristin şi alţi reputaţi actori români distribuiţi în spectacolul „Amadeus”, în timp ce vineri este rândul Cezarei Dafinescu, de la Teatrul Naţional Bucureşti, să joace în piesa „Jumătatea mea, bărbatul”.
Demersul directorului nu a fost deloc întâmplător, reşiţenii nemaifiind interesaţi de astfel de spectacole, la care biletul de intrare este unul piperat, ce-i drept, pentru multe buzunare. Dar, tocmai pentru a-i atrage pe spectatori, Marian Apostol a gândit o soluţie practică, materializată într-un abonament, la un preţ rezonabil, transmisibil, pentru toate piesele jucate la Reşiţa în cele zece zile ale manifestări.
În trei zile de stat în Parcul Tricolorului, directorul nu a vândut niciun bilet, interesul publicului fiind zero. Singura satisfacţe a lui Marian Apostol e că a reuşit să distribuie, gratuit, câteva sute de fluturaşi cu programul manifestării „Reşiţa în 10 dimensiuni”.
În condiţiile în care organizatorul Zilelor Recoltei a permis producătorilor să-şi vândă varza, ceapa, gogonelele, brânza, pastrama şi răchia direct de pe treptele, făcute praf, ale monumentului din Parcul Tricolorului închinat eroilor neamului, nu trebuie să ne mai mire faptul că Marian Apostol nu a vândut miciun bilet la teatru.