În urmă cu zece zile, în 19 octombrie. I.T.M. Hunedoara a efectuat un control pe linia prevederilor legislației în vigoare în domeniul relațiilor de muncă la punctul de lucru Deva al firmei reșițene MIKE SECURITY GROUP SRL, unde activeaza 196 agenți de pază și securitate. Constatările inspectorului ITM au fost dure, acesta vorbind de o seamă de nereguli ce vizau munca la negru și evaziunea fiscală. Conducerea companiei reșițene nu este de acord cu aceste acuzații, așa cum se arată într-un material trimis la redacție.
„Conform procesului verbal întocmit, au fost verificate documentele referitoare la legalitatea muncii. S-a constatat că acestea corespund prevederilor Legii 333 modificată, Codului Muncii, Codului Civil și Codului Fiscal în vigoare.
Din verificarea efectuată suplimentar asupra REVISAL, rezultă că angajatorul are un numar de 1.160 contracte individuale de muncă active, dintr-un total de 1.160 de contracte evidențiate în REVISAL.
Facem mențiunea că cifra de 1.160 contracte de muncă se referă la totalitatea angajaților companiei în întreaga țara și nu în judetul Hunedoara, aria de competență a inspectorului I.T.M.“, se arată în scrisoarea adresată redacției de Mike Security.
Reprezentanții firmei de pază consideră că, la nivelul companiei nu există „munca la negru“, conform concluziei procesului verbal nr. 73.059, întrucât ea nu a fost sancționată pentru această culpă.
„Considerăm că inspectorul I.T.M. și-a depășit atribuțiile legale ridicând de la angajați ai companiei două contracte civile ce nu fac obiectul Codului Muncii.
Conform procesului verbal, S.C. MIKE SECURITY GROUP SRL a fost obligată la plata sumei de 1.750 lei, jumătate din minim în 48 de ore, pentru nerespectarea art.9, alin.2 lit.c) din H.G. 500/2011, și nu a sumei de 13.000 lei, cum eronat și tendențios a reiesit din Comunicatul de Presa al I.T.M. Hunedoara. Amenda a fost platită în 24 octombrie 2016. cu O.P. 1572“, susține conducerea companiei.
MIKE SECURITY GROUP, care susține că își plătește integral și la timp contribuțiile la bugetul statului, va contesta în instanță măsurile luate împotriva sa.
În conformitate cu mențiunile înscrise în procesul verbal compania nu este de acord cu măsurile luate și le va contesta în instanță în termenul prevăzut de lege.