Menu

Articol

Colegiul Național „Traian Lalescu“, din Reșița, la finalul unui nou proiect

În urmă cu trei luni, la Colegiul Național „Traian Lalescu“, din Reșița, a început implementarea proiectului „Ecoșcolarii CNTL“, care se va finaliza în data de 1 iulie. Proiectul a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, valoarea lui fiind de 10.226 de lei. Beneficiar, Asociația de părinți a Colegiului Național Traian Lalescu, iar parteneri au fost Primăria Municipiului Reșița și colegiul reșițean.

Proiectul, aproape finalizat, a constat în reamenajarea spațiului verde din fața clădirii în care învață elevii ciclului primar, dar și în defășurarea unor activități de educație ecologică. Au participat la acest proiect aproape toți elevii de liceu și șapte clase de la ciclul primar, alături de profesori și de voluntari din rândul părinților.

„Au fost desfășurate mai multe activități educative și interesante, precum: vizite de documentare la serele primăriei și la Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, activități de conștientizare a membrilor comunității asupra importanței spațiilor verzi, marcarea și săparea alelilor, plantarea, irigarea și etichetarea unor specii de plante, crearea de afișe, tipărirea unui ghid de întreținere a plantelor. Grădina la care s-a lucrat a fost populată cu mai multe specii de arbori și arbuști, rezistenți atât la căldură, cât și la frig, dar  și la poluare. Au fost plantați – ca aliniament – arțari roșii, care, în timp, vor forma o perdea în calea poluării fonice, dar și a poluării cu noxe“, ne-a mărturisit coordonatorul proiectului, Lavinia Dolot, directorul adjumct al Colegiului Național Traian Lalescu.

Primăria Municipiului Reșița  a oferit un sprijin consistent acestui proiect, prin amenajarea aleilor, montarea băncuțelor, nivelarea spațiului existent. În plus, a reconstruit gardul ce împrejmuiește grădina.

„Astfel, Colegiul Național Traian Lalescu se poate mândri cu un mic parc dendrologic în care conviețuiesc câteva zeci de specii de plante, o adevărată oază de verdeață, o barieră verde în calea poluării“, ne-a mai sous Lavinia Dolot.

Powered by Jasper Roberts - Blog