De fiecare dată când au efectuat controale la unităţile bugetare, angajaţii Camerei de Conturi Caraș-Severin au constatat că banul public a fost bătaia de joc a celor care, în loc să aibă grijă de el, îl risipește fără nici o teamă de consecințe.
Spre exemplu, controlorii financiari au constatat efectuarea unor cheltuieli cu bunuri și servicii, fără contraprestație. Adică bunuri, lucrări, servicii nerecepționate în cantitatea facturată și plătită. Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin (DADPP) - ordonator terțiar de credite al Consiliului Județean Caraș-Severin - a creat un prejudiciu de 327 mii lei, „fiind acceptate la plată și achitate situații de plată reprezentând activitate de iarnă, în care, aferent unui articol de deviz s-a înscris un număr de ore mai mare decât cel care rezultă din jurnalele activității pe timp de iarnă privind combaterea lunecușului și a zăpezii pe drumurile județene. De asemenea, au fost acceptate la plată și achitate prestații pentru perioade în care temperaturile minime au fost pozitive, și, ca atare, nu se justifică decontarea de prestații pentru aceste perioade“, după cum se arată în raportul Camerei de Conturi Caraș-Severin pe anul 2015.
Au fost efectuate plăți chiar și acolo unde nu au existat documente justificative, întocmite conform legii, care să ateste exactitatea și realitatea sumelor datorate, respectiv achiziții de diverse materiale, combustibil, prestări servicii sau lucrări pentru care nu au fost întocmite documente din care să rezulte consumul acestora, prestarea serviciilor sau execuția lucrărilor. Astfel de nereguli s-au întâlnit la primăria Băile Herculane și un ordonator terțiar de credite al acesteia (paguba fiind de 1.161 mii lei), Serviciul Public Întreținere și Reabilitare Caransebeș – ordonator terțiar de credite al Primăria Caransebeș (1.391 mii lei), Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin (1.332 mii lei), și la primăriile Brebu (38 mii lei), Obreja (36 mii lei), Armeniș (18 mii lei), Lăpușnicel (17 mii lei), Socol (15 mii lei) și la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Constantin și Elena” Caransebeș – ordonator terțiar de credite al Consiliului Județean Caraș-Severin (4 mii lei).
Iar abaterile constatate de către controlorii financi ne arată că unii bugetari nu sunt în stare nici măcar să întocmească un decont. Așa cum s-a întâmplat la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” – ordonator terțiar de credite al Primăria Mehadia, unde au fost decontate cheltuieli în anul 2015 pe baza unor documente justificative aferente deplasărilor efectuate în anul 2016!