Proiectul „Wegame”, realizat cu participarea Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa, împreună cu alte patru unităţi de învăţământ din Italia, Polonia, Turcia şi Bulgaria, se află în al doilea an de desfăşurare şi, conform unuia dintre coordonatorii de proiect, prof. Bianca Stanciu, acum încep să se vadă rezultatele şi „să fie culese roadele muncii”. Ieri, la Liceul Teoretic Traian Vuia Bianca Stanciu, director al liceului şi coordonator de proiect, împreună cu prof. Cristina Lerch, au prezentat patru Produse Intelectuale propuse în aplicaţia aprobată spre finanţare şi realizate alături de partenerii din ţările participante.
Proiectul „Wegane” îşi propune să readucă la viaţă jocuri tradiţionale pentru copii, să promoveze valorile tradiţionale exprimate prin aceste jocuri, să colecteze jocurile din ţările participante şi să le prezinte în forme atractive şi, în acelaşi timp, să elaboreze un set de materiale didactice, care vor permite dascălilor să utilizeze jocurile pentru educaţie, dar, chiar şi în aplicaţii concrete, specifice diferitelor materii de studiu.
Cele patru „produse intelectuale” realizate şi lansate ieri sunt: o broşură de prezentare a jocurilor tradiţionale alese de participanţii din cele cinci ţări; o carte de prezentare a jocurilor tradiţionale, împreună cu valorile pe care le promovează; activităţi propuse de către profesori, pe baza jocurilor participante, pentru a fi folosite la diferite materii de studiu: matematică, fizică, chimie, limbi străine, literatură, psihologie, sociologie, scriere creativă şi, desigur, sport; o colecţie de proiecte, realizate pe baza jocurilor tradiţionale, proiecte de utilizat la clasă pe parcursul mai multor ore.