Inspectorul şcolar general pe Caraş-Severin, Nicolae Dan Grindeanu, este de părere că rezultatele tot mai bune la bacalaureat din ultimii ani se datorează în mare măsură sistemelor de supraveghere, care au determinat elevii să mai şi pună mâna pe carte. Pe de altă parte, Grindeanu este îngrijorat din cauza rezultatelor foarte slabe ale elevilor din liceele tehnologice, exemplul cel mai elocvent fiind Liceul Tehonologic din Prigor, Caraş-Severin, unde niciun elev nu a luat bacalaureatul.
Grindeanu apreciază că rata de promovabilitate, de 60,93 la sută, pe judeţ, este bună, mai ales dacă rezultatul se compară cu anii 2013 şi 2014, când rata a fost cu 10-15 la sută mai scăzută. Însă, la liceele tehnologice rezultatele sunt foarte proaste.
„Este o problemă mai veche, de discutat acolo, legat şi de calitatea elevilor din aceste instituţii de învăţământ, dar şi de prestaţia unor cadre didactice. Acolo unde rezultatele continuă să fie slabe, e clar că managementul este deficitar şi măsurile vor fi luate. Acum este momentul când se anunţă rezultatele, dar măsurile nu vor întârzia să fie luate”, a afirmat şeful Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin, Nicolae Dan Grindeanu.