Deputatul PMP de Caraş-Severin, Ion Tabugan, s-a aflat ieri acasă, la Băile Herculane, fiind văzut, la aceeași masă, alături de colegul său de parlament, deputatul PSD Ion Mocioalcă, și de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la întâlnirea cu ministrul Turismului, Mircea Dobre aflat în vizită în județ.
Prezența lui Tabugan alături de cei doi lideri PSD a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât, în urmă cu nici un an, acesta tuna și fulgera împotriva celor care constituiseră conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin. Poziționarea sa clară lângă PNL și Marcel Vela lăsa de înțeles că va sta în opoziție de-a lungul acestui mandat.
Dar câte nu spune omul la supărare, așa și cu deputatul Tabugan, care ne-a explicat prezența sa la întâlnirea de ieri: „Am fost coorganizator, alături de domnul Mocioalcă, al vizitei ministrului Turismului, Mirce Dobre, la Herculane. Să nu vă surprindă acest lucru pentru că, dacă suntem în coaliție la Consiliul Județean Caraș-Severin (PSD și PMP, n.r.), la fel trebuie să fim și în tot județul. În Comitetul Național al PMP s-a luat hotărârea să menținem alianțele făcute în teritoriu. Politic, nu poți face ceva de capul tău”, ne-a dumirit deputatul Tabugan, cel care mereu se declara un ostaș ascultător.
În privința vizitei ministrului Mircea Dobre, Ion Tabugan spune că aceasta se datorează lui și colegului său din Camera Deputaților, Ion Mocioalcă: „Ne zbatem să nu mai fim în rândul județelor sărace ale țării. Avem un potențial turistic atât de valoros, încât este păcat să nu urnim lucrurile din loc. Ne-am pus în plan să-l aducem pe domnul ministru în județ și l-am adus. Apoi a venit și președintele Consiliului județean, domnul Silviu Hurduzeu pentru că, repet, dacă în Consiliul județean avem o alianță, atunci aceasta trebuie să existe peste tot”, ne-a mai lămurit deputatul.
În urmă cu nici un an, Ion Tabugan avea o altă abordare în privința alianței cu care defilează astăzi.
„Din cele 41 de funcții în aceste comisii și consilii de administrație (ale Consiliului județean, n.r.) ce-au revenit grupului politic PSD+PMP, noi nam primit doar două, în loc de nouă, cum ar fi fost normal. Adică, 25% din ceea ce ar fi trebuit să ne revină de drept. Unde mai punem că domnul dr. Paul Purea, cu atâta experiență profesională în Germania, recunoscut pentru activitatea sa, nu a fost nominalizat pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență. Despre ce grup politic vorbim, din moment ce PMP este dat la o parte de către social-democrați? Mai mult, de ce pe ordinea de zi a ședinței de ieri a CJ Caraș-Severin nu a fost trecut punctul referitor la validarea mandatului candidatului nostru Mihai Guțu și de ce nu se alege vicepreședintele, funcție care ne revine nouă? Dacă îi interesează buna funcționare a instituției și a alianței despre care tot vorbesc, de ce nu aleg vicepreședintele? Ce dacă a fost o ședință extraordinară? Când vrei ca lucrurile să meargă bine, nu trebuie să ții seama de așa ceva. Sau este mai bun provizoratul și starea de incertitudine?”, se întreba deputatul PMP în august 2016.