În baza unui parteneriat încheiat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Aueora”, din Reșița, au ridicat astăzi de la instituția județeană un lot cu deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). În paralel, angajații instituției județene colectează deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în recipienții amplasați de CSEI „Aurora” la sediul Palatului Administrativ.
„Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” colectează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în cea mai nouă campanie lansată de Asociaţia ECOTIC, numită „Școala Ecoterrienilor”. La ediția de anul trecut CSEI “Aurora” a ocupat locul 2 în condițiile în care au fost înscrise în competiție 97 de școli iar premiul a constat într-o tablă interactivă.
La ediția din acest an sunt înscrise în competiție 200 de școli, campania desfășurandu-se pe 2 tipuri de activități. Prima activitate are în vedere colectarea deşeurilor de echipamente electrice si electronice şi de baterii uzate prin implicarea întregii comunităţi din care face parte şcoala şi predarea acestora către organizatori, activitate care va fi recompensată cu carduri valorice în funcţie de cantităţile colectate şi predate”, se arată într+un comunicat al CJ Caraş-Severin.
Cea de-a doua activitate prevede dezvoltarea a minim 3 manifestări cu teme eco, primele 3 școli urmand a fi premiate cu câte un card valoric in valoare de 4000 lei pentru achizitionarea de produse din magazinele Altex.
CSEI „Aurora” şcolarizează elevi cu cerinţe educative speciale și este finanțat de către Consiliul Județean Caraș-Severin. Proiectul este coordonat de prof. Moise Liviu, directorul şcolii şi prof. Drăghiţă Rodica, consilier educativ.