Medicul Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, ne-a declarat aseară că nu a primit nicio înştiinţare cu privire la schimbarea sa din funcţie, anunţată în presa naţională şi în presa locală din Caraş-Severin. „Am aflat din presă că ar fi vorba despre demiterea mea, dar nu am primit nimic în acest sens. În schimb, am fost convocat la o întâlnire, pentru joi (astăzi - n.n.), de la ora 15, la Ministerul Sănătăţii. Am înţeles că se discută problema vaccinurilor”, ne-a spus directorul DSP Caraş-Severin.
„Îmi voi susţine părerea în faţa domnului ministru”
L-am întrebat de dr. Dragoş Luca dacă ştie că i s-ar putea imputa ceva în ceea ce priveşte gestionarea vaccinurilor în judeţ.
„Am înţeles că domnul ministru are o anumită părere în ceea ce priveşte nerealizarea programului naţional de vaccinare. Eu am altă părere şi mi-o voi susţine în faţa domnului ministru”, ne-a spus medicul Dragoş Luca.
Analiza a fost deja făcută! Ministrul Bodog a găsit vinovaţii!
Dr. Dragoş Luca nu ştie să fi greşit cu ceva, deoarece dozele de vaccin antirujeolic au sosit cu întârziere şi în număr insuficient în Caraş-Severin, însă, ministrul sănătăţii a găsit deja vinovaţii:
„După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat astăzi (n.n. - miercuri, 26 iulie) de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat”, se arată în comunicatul de presă transmis ieri de Ministerul Sănătăţii.
În ciuda faptului că medicul Dragoş Luca nu a primit nicio înştiinţare oficială, aşa cum prevăd procedurile, şi merge astăzi la Bucureşti cu intenţia de a-şi susţine punctul de vedere, este foarte probabil că şeful DSP Caraş-Severin a fost convocat la Ministerul Sănătăţii pentru a i se citi „sentinţa” şi a i se înmâna ordinul de eliberare din funcţie, atât a sa, cât şi a directorului adjunct Radu Albotă, deoarece:
„Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale.
În acest scop, ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Să fie drept exemplu!
Conform uzanţelor procedurale şefii instituţiilor bugetare sunt destituiţi prin transmiterea unor înştiinţări oficiale în scris. Ministrul Florian Bodog, însă, a reinventat o procedură medievală de „execuţie cu public”, în faţa colegilor din judeţe. Astfel încât cei care scapă doar cu mustrare şi rămân în funcţie să se teamă!