Menu

Articol

Poliţiştii şi siguranţa victimelor violenţei în familie

Polițiștii din Caraș-Severin au fost din nou prezenți în mijlocul cetățenilor, în cea de-a patra zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Scopul acestor acţiun îl reprezintă creșterea gradului de informare a membrilor comunității despre dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, precum şi informarea acestora în legătură cu drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie,.

În cadrul acestor activități de informare directă a cetățenilor, polițiștii au distribuit ,,Ghidul siguranței victimelor violenței în familie”, un material informativ care se adresează în primul rând persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași pentru a ieși din acel mediu dar și tuturor celor care sunt martori la asemenea acte de violență și care pot îndruma victima spre a cere ajutor instituțiilor cu atribuții în gestionarea acestor situații.

„În conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003, persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligațiile sau interdicțiile indicate expres de lege, cum ar fi: evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei; reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor, în locuința familiei; limitarea dreptului de folosință al agresorului numai asupra unei părți a locuinței comune, obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima”, se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog