Ieri, 22 noiembrie, în cadrul comitetului consultativ, directorul Aquacaraş, Dan Petrescu, a prezentat situaţia lucărilor şi a investiţiilor din judeţ. Din păcate, situaţia oraşului Bocşa nu e tocmai pe roze. Proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare din oraş este blocat. Pe cele 12 străzi unde trebuia să fie implementat au fost realizate lucrări cuprinse într-un alt proiect european. Aceste lucrări se află în garanţie, iar Aquacaraş nu poate interveni decât cu acordul Primăriei Bocşa.
„În proporţie de 60 la sută lucrările la sistemul de canalizare sunt realizate, dar trebuie intervenit pe cele 12 străzi care sunt deja asfaltate. Aici este problema principală. Dacă vom reuşi şi vom primi acceptul Primăriei să începem lucrările, le vom putea termina în şase, şapte luni“, a spus Dan Petrescu, Aquacaraş.
Ionuţ Popovici, vicepreşedinte Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a încercat să afle concert ce are în plan societatea, mai ales că Bocşa este beneficiarul celor mai multe fonduri PNDL2. „Situaţii de acest gen se pot repeta şi în alte oraşe. Eu cred că trebuie să existe un dialog cu toate primăriile unde aveţi lucrări de extindere, deoarece există posibilitatea să nu primiţi acordurile de care aveţi nevoie pentru continuarea acestora“, a spus Ionuţ Popovici.
Proiectul de modernizare a infrastructurii sistemelor de apă şi canalizare al societăţii Aquacaraş a primit aprobare de la Comisia Europeană încă din 3 august 2012. Acesta a fost împărţit în două etape.În 2 octombrie 2017 fiind semnat un nou contract de finanţare, iar conform datelor prezentate ieri, perioada de implementare se întinde până la data de 30 iunie 2018.