Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraş-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulţilor din Reşiţa, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și Colegiul Național „Diaconovici - Tietz” Reșița îl omagiază pe poetul, traducătorul, eseistului şi editorul german născut la Reșița, Rolf Bossert, de la a cărui naștere se împlinesc în 16 decembrie 65 de ani. Pentru a marca evenimentul, se va lansa un plic filatelic ocazional. „Cu același prilej a fost confecționată o ștampilă filatelică ce va fi folosită la oficiul poștal Reșița 1, în data de 16 decembrie. Menționăm faptul că această ștampilă a fost aprobată de Federația Filatelică Română și de către Poșta Română pentru întreaga corespondență expediată în data de 16 decembrie din Reșița“, spune Erwin Tigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.
Rolf Günther Bossert, născut la 16 decembrie 1952, urmează cursurile școlii generale și de liceu „Bastilia“, astăzi Colegiul Național „Diaconovici – Tietz“ Reşiţa. Apoi urmează studii de germană - engleză la Universitatea din Bucureşti (1971 – 1975).
Debutează ca poet în 1971 în revista de literatură în limba germană „Neue Literatur“ din București, unde publică poezia „Japanisches Märchen“ („Poveste japoneză“). Între anii 1972 - 1974 devine membru al grupării literare „Aktionsgruppe Banat“ din Timișoara. În anul 1979 primește premiul de poezie al Uniunii Tineretului Comunist, în anul 1980 premiul pentru literatură pentru copii „Ileana Cosânzeana“, iar în anul 1982 premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru traducerea din opera lui Gellu Naum în germană. În anul 1982 i se decernează premiul cercului literar „Adam Müller-Guttenbrunn“ din Timișoara. În 1984 Rolf Bossert înaintează actele de emigrare în Germania, ceea ce îi aduce interzicerea de publicare. Un an mai târziu emigrează împreună cu familia, dar la 17 februarie1986, se sinucide în Frankfurt pe Main.
În anul 2011, Consiliului local al Municipiului Reșița, conferă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Reșița, post mortem, poetului născut la Reșița, la inițiativa Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin. Cunoscut și apreciat pentru cele nouă volume proprii, din care cinci postume, trei volume cu traduceri și multe apariții în publicații din țară și de peste hotare, Rolf Bossert rămâne cel mai cunoscut literat german din Banatul Montan al ultimelor decenii din secolul XX.