Menu

Articol

Viitorul Caransebeş, interdicţie la unşpe metri!

Voinţa Lupac – Viitorul 1913 Caransebeş 3-2 (2-2)

Autor: 

În etapa a XIV-a a Ligii a IV-a, prima a returului, duminică, 11 martie, s-a disputat derby-ul dintre ocupantele primelor două locuri ale clasamentului, Voinţa Lupac şi Viitorul Caransebeş. A fost un meci de totul sau nimic pentru fiecare dintre cele două combatante, având în vedere că gazdele aveau un punct în faţa gugulanilor.

Cei care şi-au creat primele ocazii au fost caransebeşenii, însă meciul a debutat cu nervi, deoarece, deşi Dumitru a fost faultat de două ori, în doar două minute, în careul gazdelor, Dorin Voina a refuzat să acorde lovitură de pedeapsă.

Pe fondul dominării caransebeşene, în minutul 9, băieţii antrenaţi de Boşco Vişatovici au purtat o acţiune pe partea stângă, mingea a ajuns la Mitru, iar acesta a trimis o torpilă de la peste 30 de metri, mingea l-a depăşit pe portarul gugulan şi a poposit în plasă.

În replică, în minutul 14, oaspeţii puteau să egaleze în urma unei acţiuni purtate de Stoichescu pe aripa dreaptă, acesta i-a pasat în careu lui Neagu, care, din cădere, a trimis la câţiva centimetri de stâlpul din dreapta al porţii apărate de Toader.

Peste doar două minute, gazdele au avut o fază prelungită de atac, în învălmăşeala creată în careu Coviţ reuşind să împingă mingea în plasă, însă centralul Dorin Voina a anulat golul, dictând fault asupra lui Birăescu.

Caransebeşenii au egalat în minutul 19, când Bloju a obţinut o lovitură liberă de la 30 de metri, şutul lui Negrei oprindu-se în vinclul drept al porţii lui Toader.

În minutul 40, în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Coviţ, care a driblat în careu, însă şutul acestuia, de la 14 metri, a fost apărat de portarul caransebeşean.

Peste două minute, oaspeţii au beneficiat de un corner de pe partea stângă, centrarea lui Neagu fiind reluată cu capul de Mariţescu, de la 8 metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii lui Toader.

În cel de al doilea din cele patru minute de prelungire, Mitru, aflat pe dreapta, şi-a mai încercat o dată norocul cu un şut de la 30 de metri, învingându-l pentru a doua oară pe Birăescu.

Doar un minut a ţinut bucuria celor de la Lupac, pentru că, în faza imediat următoare, Dumitru a centrat pe jos în careu, Toader a respins cu vârful degetelor, iar Mariţescu, pe fază, a trimis, de la 4 metri, cu latul în poartă, aducând egalarea pe tabela de marcaj.

În minutul 55 s-a petrecut o nouă fază controversată în careul gazdelor, Bloju fiind luat pur şi simplu pe sus, cu fulgi cu tot, la 10 metri de poartă, însă nici de această dată arbitrul Dorin Voina nu a vrut să arate punctul cu var.

Caransebeşenii au atacat în continuare, având o bună ocazie în minutul 60, când Negrei a executat un corner de pe dreapta, Toader a respins, Neagu a recuperat la 14 metri şi a şutat din întoarcere, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă iarăşi balonul.

În minutul 62, cei de la Lupac au avut o lovitură de la 22 de metri, puţin lateral-dreapta, însă şutul lui Străin a fost reţinut de Birăescu. În continuare, aflate şi ele în căutarea golului victoriei, gazdele s-au menţinut în atac, iar în minutul 68, acelaşi Străin, angajat pe stânga, a centrat din prima, iar Coviţ a reluat, de la doar 6 metri, peste poarta lui Birăescu.

În minutul 70, Bloju a obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri, execuţia lui Neagu fiind deviată de zid, iar mingea a ajuns la Stoichescu, care, de la doar 4 metri, a trimis puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Toader.

De parcă tensiunea nu era suficient de mare, în minutul 73, Nicola a fost făcut sandviş şi călcat în picioare în careul gazdelor, însă nici de această dată Dorin Voina nu a văzut.

Gazdele au înscris golul victoriei în minutul 77, când Străin a luat o fază pe cont propriu, a avansat pe aripa stângă, şutând pe jos de la limita careului, iar Birăescu, care a apreciat greşit traiectoria mingii, s-a uitat pur şi simplu cum aceasta intrăîn plasa propriei porţi. După acest moment, Birăescu a ieşit singur dintre buturi, cerând înlocuirea sa cu Socaci.

Ultima fază de gol a aparţinut gazdelor, în ultimul din cele patru minute de prelungire dictate de centralul partidei, Mihuţescu trimiţând un şut-centrare de pe partea stângă, mingea muşcând pe interior stâlpul stâng al porţii lui Socaci şi revenind în teren, de unde a fost degajată de fundaşii oaspeţi.

Să mai spunem că, în ultimul sfert de oră al meciului, cei peste 50 de suporteri caransebeşeni prezenţi la meci au scandat „La puşcărie! Arbitrul, la puşcărie!”.

„În primul şi-n primul rând vreau să-mi felicit băieţii pentru efortul depus şi pentru caracterul de care au dat dovadă până la final. Am abordat meciul cu maximă seriozitate şi, per ansamblu, sunt mulţumit de victorie, pe de o parte, şi pe de altă parte, de jocul prestat. Azi s-au întâlnit două echipe bune, formaţiile de pe primele două locuri ale clasamentului, cu jucători de certă valoare în amândouă loturi, dar, fără falsă modestie, aş putea să spun că, spre final, şi pregătirea noastră s-a văzut, echipa oaspete căzând puţin după minutul 70. Nu am comentat niciodată arbitrajul şi n-am să comentez nici acum. Nu ne consdierăm încă echipa campioană, vom juca până la capăt toate meciurile aşa cum l-am jucat pe cel de azi, cu Caransebeşul, nu suntem câştigători până când nu se termină campionatul”, a declarat după partidă antrenorul gazdelor, Boşco Vişatovici.

Voinţa Lupac: F. Toader, M. Banac, M. Cheda, V. Marcu (min. 90+4, A. Matuschka), M. Krkelic (87, C. Epure), I. Mitru (58, L. Străin), R. Mezin, C. Oncică, B. Bărbulescu, Al. Coviţ (84, D. Mihuţescu), I. Tîrbăţ; rezerve: D. Popescu, Al. Nicola, D. Gliguţă. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (78, D. Socaci), M. Mariţescu, Gh. Valuşescu (52, N. Imbre), G. Negrei, C. Bloju, R. Covăsală, Al. Dumitru (67, Al. Nicola), P. Stoichescu, A. Neagu, O. Bălan, D. Şandru (82, Al. Avramovici); rezerve: Al. Ciucur, C. Nicoară, B. Gulea. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Dorin Voina, din Reşiţa, asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu şi Alin Botaş, ambii din Timişoara. Observatori: Marius Popescu, Petru Herghelegiu.

Powered by Jasper Roberts - Blog