Menu

Articol

Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Reşiţa: „Explorăm oportunităţi de investiţii în Banat”!

Excelenţa Sa Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România, s-a aflat, astăzi, în vizită oficială în Reşiţa, fiind primit şi însoţit de către primarul municipiului, Ioan Popa. În această dimineaţă, ES Paul Brummel a vizitat Parcul Industrial din Valea Ţerovei, firma Autoliv, Muzeul de Locomotive cu Abur şi UCM Reşiţa. După-amiză, a vizitat Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. În această după-amiază, Excelenţa Sa Paul Brummell şi primarul Ioan Popa au suţinut o conferinţă de presă, în care au vorbit despre contextul şi obiectivele vizitei. De remarcat că Paul Brummell a vorbit fluent în limba română, limbă pe care a mărturisit că a învăţat-o şi soţia sa.

Paul Brummell: „Avem deja legături economice, trebuie să le dezvoltăm!”

„E o mare plăcere pentru mine să mă aflu la Reşiţa, la prima vizită oficială a mea aici. Este o plăcere să mă aflu în leagănul indistrializării româneşti! Vizita aceasta a avut două componente principale, una legată de afaceri, bussines, de schimburi comerciale şi investiţii, altă componentă fiind educaţia, cooperarea între Marea Britanie şi Reşiţa privind educaţia. În ceea ce priveşte aspectul economic şi comercial, a fost o plăcere de a avea posibilitatea să vizitez două fabrici foarte diferite. Am vizitat UCM Reşiţa, o companie istorică, fondată în secolul optsprezece! Cu toţii ştim că industria metalurgică, industria de oţel, nu este într-o poziţie prea uşoară peste tot în lume, inclusiv în Marea Britanie. Dar, a fost interesant să văd, acum, cum UCMR lucrează pentru sectorul hidroelectric, în special, aici, în România. O altă fabrică, foarte diferită, foarte modernă, firma Autoliv, care produce airbag-uri pentru maşini. Dar, a fost interesant pentru mine să aflu că ambele au legături cu Marea Britanie. De exemplu, UCMR vinde compresoare de gaz la o firmă din Marea Britanie, iar Autoliv primeşte materiale de la o companie din Marea Britanie. Şi pentru mine, aceasta înseamnă foarte mult!”, a spus printre altele Excelenţa Sa Paul Brummell.

Ştiu că ieşim din Uniunea Europeană, lucru stabilit printr-un vot democratic, în 2016, dar aceasta nu înseamnă că ieşim din Europa, rămânem o ţară europeană şi vrem să dezvoltăm legăturile comerciale şi investiţiile cu Uniunea Europeană”, a mai spus ambasadorul Marii Britanii.

Ambasadorul Paul Brummell a mai lăudat faptul că Universitatea „Eftimie Murgu” este foarte strâns legată de industria reşiţeană. La universitate s-au discutat viitoare colaborări cu universităţi din Marea Britanie.

Ioan Popa: „Stăm bine cu stabilitatea forţei de muncă!”

Primarul Ioan Popa a scos în evidenţă o informaţie „matematică, pragmatică, dar, foarte importantă!”, în sesnul că la Autoliv fluctuaţia forţei de muncă este de numai 4,6 la sută pe an, ceea ce indică stabilitatea angajaţilor în Reşiţa, acest lucru fiind un indicator important pentru investitori. De remarcat că la nivel naţional, media fluctuaţiei de personal în industrie este situată între 20 şi 24 la sută.

„Explorăm oportunităţi de investiţii şi schimburi comerciale în regiunea Banat”

„Bineînţeles deciziile de a face afaceri în România revin firmelor. Rolul ambasadei este să ajute firmele britanice să ştie cât mai multe despre oportunităţile de afaceri din România. de aceea am deschis, anul trecut, o filială a Camaeri de Comerţ Britanico-Române, la Timişoara, pentru a explora oportunităţi pentru investiţii şi schimburi comerciale în regiunea Banat”, a mai precizat ambasadorul Paul Brummell.

Powered by Jasper Roberts - Blog