Menu

Articol

Olimpicii de la Naţională au fost primiţi de autorităţile judeţene

Judeţul Caraş-Severin este, în această săptămână, gazda etapei naționale a Olimpiadei de Servicii, pentru disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”. În competiţie sunt angrenaţi 146 de elevi, din 40 de județe ale ţării și din municipiul București. Concursul se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a de la liceele cu profil economic, comerţ şi turism. Pentru ca şederea oaspeţilor să fie una cât mai plăcută, organizatorii au pregătit un program amplu. Organizatorii le-au pregătit participanţilor un program variat. Astfel, după deschiderea oficială a Olimpiadei, după susţinerea primei probe a concursului şi după spectacolul extraordinar de marţi seara, desfăşurat la Cinema Dacia, elevii olimpici au avut, astăzi, 4 aprilie, o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice judeţene şi locale.

”Am vrut să le vorbim oaspeţilor noştri despre judeţul Caraş-Severin şi am făcut acest lucru prin intermediul imaginilor, prezentându-le documentarul realizat de regizorul Sabin Dorohoi, intitulat Drumul Romanilor. În acest fel, ei au putut descoperi o parte din frumuseţile judeţului nostru, o altă parte urmând să o cunoască în urma excursiei programată astăzi la Cascada Bigăr, la complexul mulinologic Eftimie Murgu, la Oraviţa, unde vor vizita cel mai vechi teatru din ţară, ori la Ochiul Bei. Şi pentru că joi se desfăşoară cea de-a doua probă a fazei naţionale a Olimpiadei de Servicii, le doresc tututor mult succes şi fie ca cel mai bun să câştige!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

”Mă bucur că judeţul nostru este gazda dumneavoastră, a celor mai buni în materie de ‚servicii’, un domeniu deosebit de important, şi sunt convins că vă veţi simţi bine aici şi mai ales că veţi reveni într-o zi în Caraş-Severin. Vă doresc o şedere plăcută şi succes la această fază importantă a olimpiadei!”, a afirmat prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, prezent la întâlnirea cu elevii.

La rândul său, primarul Reşiţei le-a vorbit oaspeţilor despre înfiinţarea şcolii duale în municipiul de pe Bârzava. ”De un an, noi am instituit şcoala duală, la Reşiţa, pe diverse meserii, în colaborare cu diferiţi agenţi economici. Am început cu 131 de elevi, în primul an, iar pentru anul viitoar şcolar avem deja solicitări pentru 264 de elevi. Eu cred că s-a făcut o greşeală în ultimii 10 – 15 ani, atunci când nu s-a mai pus accent pe şcolile profesionale”, a spus primarul Ioan Popa.

Prin organizarea acestui eveniment național s-a dorit şi o promovare a Banatului de munte, prin prezentarea frumuseților sale naturale, a obiceiurilor și a tradițiilor locale. ”Copiii spun că trăiesc o poveste frumoasă la Reşiţa, că sunt încântaţi şi cred că vor povesti despre locurile şi despre oamenii de aici. De asemenea, cred că se vor întoarce cu mult drag. Deci Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin pot fi revitalizate şi prin astfel de acţiuni, iar pentru aceasta este momentul să punem toţi umărul”, a precizat inspectorul şcolar general al ISJ Caraş-Severin, prof. Ioan Benga.

Powered by Jasper Roberts - Blog