Zeci de mii de credincioşi au umplut în această noapte sutele de lăcaşe de cult din Banatul de Munte, să asculte cântările de slavă și îndemnul preoților de a lua lumină din Lumina cea Sfântă adusă și în acest an de la Ierusalim.
Pentru toți creștinii, Paștele este cea mai mare sărbătoare religioasă, una a bucuriei pentru că vestește tuturor Învierea Mântuitorului. În noaptea cea mai luminată din an, preoții au împărțit lumina, primită cu bucurie de toți cei veniţi să asculte Sfânta Liturghie în casa Domnului.
„Învierea lui Hristos este temelia Învierii tuturor oamenilor. «Precum în Adam toţi mor, aşa toţi, în Hristos, vor învia», ne învaţă Sfântul Apotol Pavel, în Epistola întâi către corinteni. Viaţa omenirii întregi este îndreptată către Înviere, iar universul fizic actual este îndreptat către un cer nou şi un pământ nou, în care moarte nu va mai fi, cum ne spune Cartea Apocalipsei, capitolul 21. Întrucât Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei vieţii asupra morţii, şi a bucuriei asupra întristării, ea ne cheamă să oferim celor din jurul nostru iubire milostivă, pace şi bucurie, mai ales celor orfani, bolnavi, săraci, îndoliaţi şi singuri”, se spune în mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Damiel.
La Biserica „Schimbarea la Faţă”, din cel mai mare cartier al Reşiţei, Lunca Bârzavei, au venit peste 3.000 de credincioşi, tineri şi bătrâni, dar şi copii în cărucioare ori în braţele părinţilor, pentru a primi cu bucurie vestea Învierii Mântuitorului nostru. La ora 24, preoţii au ieşit din biserică să împartă Lumina Sfântă.
A urmat tradiționala procesiune pe Bulevardul Republici, strada ce duce la spital, după care credincioşii au revenit pe platoul din fața lăcașului de cult. O parte dintre enoriași a rămas să asculte slujba, însă cei mai mulţi s-a îndreptat spre case cu lumânări și candele aprinse, nerăbdători să ciocnească ouă roşii, să guste din pasca, drobul şi friptura de miel ori să soarbă un pahar cu vin, simboluri culinare ale acestei mari sărbători spirituale.