Poiana Golului este unul dintre cartierele cele mai vitregite ale Municipiului Reşiţa, cu străzi neasfaltate şi cu o groapă de gunoi apărută peste noapte, în locul în care se înălţa cândva o staţie de răcire a apei ce aparţinea UCMR şi din care a rămas doar scheletul sinistru, din beton. Colac peste pupăză, de o lună şi jumătate, pentru localnici a început calvarul pe singura cale rutieră de acces înspre şi dinspre oraş.
Mai precis, pe drumul ce urcă pe lângă gardul UCMR, transformat în şantier. Delgaz Grid SA înlocuieşte conducta şi branşamentul de gaze naturale cu presiune redusă în Poiana Golului. Până acum, conducta era „aeriană”, iar în viitor, conducta de polietilenă va fi îngropată. De aici disconfortul de care se plâng, pe bună dreptate localnici.
Şanţurile sunt săpate, în ritm de melc, pe partea cu gardul UCMR, când cu buldo-excavatorul, care în aceste zile stă stricat, când cu târnăcoapele. Pe partea cealaltă, se găseşte rigola adâncă de cel puţin 30 de centimetri. Din această cauză, drumul se îngustează în mod inevitabil şi devine un permanent pericol pentru şoferii care urcă şi coboară din Poiana Golului. Localnicii spun că muncitorii se mişcă încet şi, în plus, de multe ori reiau lucrarea, după ce au îngropat conducta în pământ.
„Nu suntem absurzi, e un proiect important, însă suntem dezamăgiţi de cum se lucrează. De ritmul în care se mişcă. Ar trebui să lucreze după un orar, să se oprească circulaţia maşinilor o zi sau câteva ore, ca să se poată lucra în voie, ca muncitorii să termine pe o porţiune măcar de zece metri. Aşa se lucrează afară. Să ferească Dumnezeu de un incendiu ori de un caz ce impune prezenţa ambulanţei. Dacă eu cu maşina mea abia mă pot strecura, atunci cum o s-o facă maşinile pompierilor? Inconştienţă sau bătaie de joc?” se întreabă o localnică.
Pericolul unor nenorociri derivă şi din faptul că zona nu este luminată noaptea, cum nici şanţurile ori utilajele de pe marginea drumului nu sunt semnalizate corespunzător. Oricând un autovehicul poate să ajungă fie în şanţ, fie în rigolă, iar consecinţele ar fi pe măsură. Nu mai punem la socoteală faptul că oamenii îşi distrug maşinile în hârtoapele rămase după îngroparea conductei.
Primăria Reşiţa, cea care a eliberat autorizaţia de construcţie, ar trebui să verifice realitatea de pe teren. Nu de alta, dar s-ar putea ca până la terminarea lucrărilor, la mijlocul lunii iulie, maşinile reşiţenilor din Poiana Golului să ajungă direct la fier vechi.