Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică face mari eforturi să adune cât mai mulţi medici pentru a face o listă completă pentru demararea proiectului de locuinţe ANL. Dănilă Miloş, directorul DSP Caraş-Severin spune că este foarte important ca medicii să rămână la Reşiţa. „Nu doar salariul trebuie să fie atractiv ci şi condiţiile de trai. Am găsit înţelegere la nivel local în ceea ce priveşte construirea unor locuinţe ANL pentru cadrele medicale”.
Reprezentanţii instituţiei mai spun că deocamdată s-au depus 20 de cereri, dar ANL a venit cu noi modificări. Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP a precizat faptul că cereri pot depune şi alte cadre medicale cum ar fi asistenţii, biologii sau farmaciştii. „În ultimii doi ani s-au înregistrat doar patru cereri. Acum sunt 20, dar sunt insuficiente, deoarece criteriile prin care se poate obţine o locuinţă ANL ne obligă să adunăm mult mai multe”.
Cristian Ciulacu, este specialist în psihiatrie şi lucrează la Reşiţa de şase ani, şi spune că primii trei ani a făcut naveta Timişoara-Reşiţa, iar acum locuieşte în chirie. „Eu am depus deja cerere şi mă bucur de această iniţiativă”, a spus medicul. Reprezentanţii DSP Caraş-Severin spun că depunerea de cereri şi demararea construcţie este cea mai bună soluţie pentru împiedicarea medicilor să plece din oraş. Mai mult decât atât, profesorii ar putea şi ei depune solicitări, astfel încât cadrele medicale şi cele din învăţământ să locuiască în aceleaşi blocuri.