Menu

Articol

Primăria Reşiţa şi modelul Baden-Baden. Cine plantează un copac, îl poate personaliza

Administraţia locală reşiţeană continuă acţiunile de plantare a copacilor în municipiu. În acest sens, vor fi plantaţi un număr de 170 de platani pe aleea pietonală ce se amenajează în aceste zile pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie, de la fostul CET spre Triaj, iar alţi 50 vor ajunge pe Aleea Narcisei şi în zona Colegiul Naţional Mircea Eliade.

În ultima lor şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat o modificare a unui proiect de hotărâre mai vechi  conform căruia toţi cei care solicită autorizaţie de construcţie sunt obligaţi să planteze doi pomi fructiferi sau ornamentali. Întrucât hotărârea de consiliu local era ambiguă, s-a revenit cu precizări:

„S-a făcut o hotărâre de Consiliu Local generoasă anul trecut, prin care cei care solicită autorizații de construcții să planteze un copac sau doi sau trei, în funcție de suprafață. Ne-am găsit în imposibilitatea de a verifica dacă se întâmplă sau nu acest lucru, mai cu seamă că nu poți  să te duci la fiecare să vezi dacă a pus sau nu copacul, dacă a pus o tufă sau un prun sau a pus un castan. Și atunci, am decis să stabilim un preț de bun simț pentru un copac și cei care vor solicita autorizații, pur și simplu, pe lângă taxa de autorizație, vor plăti această sumă și noi ne vom ocupa de plantarea de copaci", spunea edilul-şef.

Mai mult de atât, după modelul german, primarul spune că primăria îi va încuraja pe cetăţeni să planteze copaci, aceştia urmând să fie donaţi oraşului, dar şi personalizaţi, pentru a aminti peste timp de fapta lor. „Copiem un exemplu de bună practică de afară, l-am văzut în Baden-Baden, în Germania. Vom da posibilitatea ca în zonele în care facem plantări de arbori ornamentali, copacii să poată fi achiziționați de către populație și le vom pune o plăcuță omagială în care peste 20 – 30 de ani , copii sau nepoții lor să vadă că ei au plantat copacul acela", a concluzionat Popa.

Powered by Jasper Roberts - Blog