Menu

turbiditate

Atenţie, gugulani: apa din Caransebeş nu este potabilă!

Datorită ploilor abundente din ultimele zile calitatea apei brute din Lacul Zerveșt, de lângă Caransebeş, i s-a înrăutațit mult, depășind valorile corepunzătoare categoriei A 1 prevăzute de HG100/2002, respectiv NTPA 013/2002. Anunţul a fost făcut de conducerea SC Aquacaraş SA, operatorul judeţean de apă şi canal.

Soluţii de compromis, adrese şi suspans în cazul apei potabile din Caransebeş

Foto: gugulani.ro

Calitatea apei potabile din Caransebeş a fost pusă pe primul loc al ordinii de zi a ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin, după ce zilele trecute autoritățile locale, prin primarul Felix Borcean, au sesizat faptul că apa ce curge la robinetele localnicilor nu este bună pentru consum.

Atenție! La Oțelu Roșu apa nu este potabilă

Societatea Aquacaraș SA anunţă că, datorită dezgheţului brusc şi ploilor abundente din noaptea de 3/4 februarie, turbiditatea apei brute la captarea Uzinei de Apă din oraşul Oțelu Roșu  a  crescut brusc, depăşind capacităţile de tratare instalate.

Este posibil ca la robinetele utilizatorilor să ajungă apă cu o turbiditate uşor crescută. Apa furnizată este dezinfectată însă poate prezenta o colorație mai  intensă datorită turbidității crescute.

La Caransebeș, apa nu este bună de băut!

Ploile abundente căzute în ultimele 24 de ore în Caraș-Severin au pricinuit nu doar numeroase pagube material în unele zone ale județului, ci au și un efect direct în privința consumului de apă de către populație. O dovadă e și faptul că S.C. AQUACARAŞ S.A anunţă că turbiditatea apei brute la captarea Uzinei de Apă din Municipiul  Caransebeș  este în creștere, depăşind capacităţile de tratare instalate.

Deși apa furnizată de operatorul județean  este dezinfectată ea continuă să prezinte o colorație intensă datorită turbidității crescute.

Reșițenii sunt sfătuiți să se abțină: apa de la robinete nu este potabilă

Societatea SC Aquacaraș SA anunța că din cauza  ploilor abundente din ultimele zile, a crescut  brusc turbiditatea apei brute din Lacul Secu care este sursa de apă brută a municipiului Reșița, şi ca atare, conţinutul de fier, mangan şi alte elemente au atins  cote maxime.

În comunicatul de presă al .SC Aquacaraș SA se arată: „Deși Stația de tratare a apei a lucrat intens și dozele de reactivi au fost crescute la maxim admisibil, nu s-a reușit aducerea apei în parametrii optimi, într-un timp atât de scurt.

Powered by Jasper Roberts - Blog