Menu

Dumitru Ţeicu

Dumitru Ţeicu vorbeşte de dincolo de mormânt. Conform specialiştilor, el respectă adevărul istoric!

La Muzeul Banatului Montan a fost lansat, ieri, volumul „Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV”, editura Istros, Brăila, 2017, al regretatului prof. univ. dr. Dumitru Țeicu. La eveniment au fost prezenţi istorici din Reşiţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu, profesori şi cercetători care au colaborat cu muzeul din Reşiţa, cu Dumitru Ţeicu, i-au apreciat activitatea de cercetare. Au fost prezente şi oficialităţi din Reşiţa, şefi şi directori de instituţii publice, desigur, colegii de la Muzeul Banatului Montan.

Lansare de carte Dumitru Ţeicu, la Muzeul Banatului Montan Reşiţa

La Muzeul Banatului Montan, luni, 16 aprilie, de la ora 12.00, va fi lansat volumul, „Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV”, Brăila, 2017, a regretatului prof. univ. dr. Dumitru Țeicu. Despre această carte, ultima apărută de sub mâna lui Dumitru Ţeicu, autorul însuşi a precizat: „Singulară în peisajul arheologiei medievale din Banat, cercetarea de la Ilidia poate oferi repere și într-un discurs istoriografic marcat de condițiile cercetării derulate cu jumătate de secol în urmă”.

Dumitru Ţeicu a trecut în lumină, în această noapte

Cu regret anunţăm că profesor dr. Dumitru Ţeicu, directorul Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, a trecut în lumină în urma unei grele suferinţe, duminică, 11 martie 2018.

Sabin Adrian Luca, la Reşiţa: „Semnele de pe tăbliţele de la Tărtăria nu sunt scriere”

Sabin Adrian Luca

La Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, a fost prezent, ieri, managerul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, autorul a peste 800 de volume de istorie, pentru a-şi prezenta cartea „Tărtăria REDIVIVA”, publicată la editura ALTIP, Alba Iulia 2016. Profesorul Luca a afirmat, la începutul prezentării, că „unii s-au supărat când am spus că având publicate peste 800 de volume, sunt al doilea după Nicolae Iorga ca număr de cărţi publicate, dar, probabil, şi cel mai bun, având în vedere contextul istoric diferit în care am lucrat. Mă refer la cărţi de ştiinţă.

Avem muzeu de istorie la Reşiţa. În sfârşit, avem şi expoziţie de bază!

La Muzeul Banatului Montan din Reşiţa a fost inaugurată, ieri, expoziţia de bază a muzeului, cu tema, „Istoria industrială a Banatului Montan, în secolele XVIII-XX”. Expoziţia este organizată pe patru niveluri, primul fiind dedicat mineritului (secolul XVIII), al doilea, metalurgiei, al treilea, obiectelor afalte în locuinţele din Reşiţa veche, al patrulea, construcţiilor de maşini (secolul XX).

Pagini

Powered by Jasper Roberts - Blog