Menu

titlu

În anul Centenarului, înalte feţe bisericeşti primesc titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului

În şedinţa ordinară din această lună, care se va ţine miercuri, 28 noiembrie, consilierii judeţeni vor vota patru proiecte de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin” unui număr de patru înalte feţe bisericeşti care şi-au legat activitatea de judeţul nostru.

Două dintre ele se acordă, post-mortem, episcopului Miron Cristea şi episcopului Martir dr. Valeriu Traian Frenţiu, iar alte două titluri Î.P.S. Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului, şi Preasfinţitului Alexandru Mesian, episcop roman unit, greco-catolic al Eparhiei din Lugoj.

Moda cetăţenilor de onoare

După Revoluţie am asistat la apariţia unui fenomen străin nouă până atunci, cel al acordării titlului de cetăţean de onoare. Cei mai buni dintre cetăţenii oneşti ai oraşului au fost răsplătiţi de consilierii locali cu acest titlu onorant.

Felix Borcean, primarul care semnează ca... primarul

Felix Borcean

O veche zicală spune că o persoană cu responsabilităţi, care ia decizii sau îşi pune semnătura pe un act fără să se documenteze temeinic, semnează ca primarul. Adică, o face în necunoştinţă de cauză, să fie făcut, doar pentru că aşa e procedura legală.

Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, chiar semnează ca...primarul. Fără să ştie ce conţine documentul pe care îl propune spre aprobare consilierilor locali. A dovedit-o de curând, cu un proiect de hotărâre privind acordarea a patru titluri de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Caransebeş.

La Reşiţa, alte două titluri de „Cetăţean de onoare”

Din inițiativa Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, vineri, 7 aprilie 2017, două dintre personalitățile acestei etnii au primit titlul de „Cetățean de onoare” al Municipiului Reșița. Este vorba de Volker Wollmann, prezent la ceremonia de astăzi, și de Josef Gerstenengst, titlul fiind acordat post-mortem.

Despre personalitatea lui Josef Gerstenengst a vorbit președintele Forumului Democratic German, Erwin Țigla, care a punctat aportul deosebit adus de acesta la viața muzicală a urbei de pe Bârzava.

De aseară, cultura Banatului Montan are trei noi seniori!

Marian Apostol și Matei Mircioane

Moment emoționant aseară, 13 octombrie 2016, în cea de-a IV-a zi a manifestării „Reșița în 10 dimensiuni“. Trei dintre cei mai cunoscuți oameni de cultură ai momentului, din spațiul spiritual al acestui colț de țară, poetul Iacob Roman, sculptorul Doru Vasiuți și scritorul și ziaristul Matei Mircioane, au primit titlul de: „Senior al culturii din Banatul Montan“, conferit de Casa de Cultură a Sindicatelor împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Caraș-Severin.

Pagini

Powered by Jasper Roberts - Blog