Menu

examen

Rezultate foarte slabe la sesiunea din toamnă a bacalaureatului

În sesiunea din toamnă, august-septembrie, candidaţii  de la examenul de bacalaureat ce a avut loc în Caraş-Severin nu au reuşit să obţină un rezultat mulţumitor, măcar pe jumătatea celui din vară.  Promovabilitatea a fost de doar 23,59%, faţă de 62,79%, de la prima sesiune.

Iniţial s-au înscris 664 de elevi, însă 185 s-au răzgândit pe ultima sută de metri şi nu s-au mai prezentat din motive doar de ei ştiute. Din cei prezenţi, 479, doar 113 au reuşit să obţină diploma mult dorită, în timp ce 364 au fost respinşi.

Valeria Schelean-Şomfelean, despre „performanţele” dascălilor la examenul de titularizare

Valeria Schelean-Șomfelean

Ca de fiecare dată în ultimii ani, rezulatele absolvenţilor la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat suscită numeroase discuţii pe marginea actului de învăţământ preuniversitar. Şi tot de fiecare dată, evoluţia şi pregătirea şcolară a elevilor sunt legate de calitatea şi de pregătirea profesională a profesorilor, iar momentul cel mai nimerit de referinţă este cel al examenului de titularizare.

Rectorul UVT: „Promovabilitatea la Bac creşte, pentru că mulți tineri nu mai dau acest examen!”,

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, este de părere că, paradoxal, creșterea promovabilității la bacalaureat ascunde incapacitatea statului de a oferi o alternativă pentru unul din doi absolvenți de gimnaziu. Ratele de promovare cresc pentru că mulți tineri nu mai dau acest examen!

Se recrutează tineri pentru şcolile militare de pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin recrutează candidaţi interesaţi să intre în rândurile pompierilor militari. La concursul de admitere sesiunea 2017, sunt scoase la concurs următoarele locuri:

Facultatea de Pompieri din Academia de Poliţie „A.I. Cuza” - 35 de locuri ofiţeri (bărbaţi), din care: 33 de locuri - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (un loc pentru romi); 1 loc - Direcţia Generală Logistică din M.A.I.; 1 loc - Serviciul de Informaţii Externe. Durata studiilor este 4 ani.

Doi profesori reșițeni au fost condamnați pentru favorizarea candidaților la Bacalaureat

Curtea de Apel Timişoara a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Reşiţa în dosarul în care, iniţial, profesorul Florin Fărcăşescu a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, în formă continuată, iar un alt cadru didactic, Mirela Georgeta Milotin la 2 an și șase luni, cu suspendare condiționată.

Pagini

Powered by Jasper Roberts - Blog